Deal News Online

undefined

Εφεδρεία εξπρές στους πρώτους 14 φορείς

Περιθώριο έως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου έχει δώσει το υπουργείο Υποδομών στις διοικήσεις των οργανισμών, όπου θα εφαρμοστεί η εφεδρεία να καταθέσουν τις λίστες του προσωπικού που φεύγει.

 

Η πρώτη εγκύκλιος για την «εφαρμογή των νέων διατάξεων για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία» ήδη έφυγε την Παρασκευή από το υπουργείο Υποδομών προς τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα των Γενικών Γραμματειών Δημοσίων και Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων.

 

Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στους φορείς συμπεριλαμβάνονται και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών δημόσιες εταιρείες, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

 

Η πρώτη «παρτίδα» αφορά στις διοικήσεις τους εξής φορείς:

 

- Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)

 

- Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)

 

- Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ

 

- Εταιρία Παγίων ΕΥΑΘ

 

- Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ)

 

- Αττικό Μετρό

 

- Ινστιτούτο Εκπαίδευσης κι Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου

 

- Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών

 

- Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων

 

- ΔΕΠΑΝΟΜ

 

- ΘΕΜΙΣ

 

- Εγνατία Οδός

 

- ΕΥΑΘ

 

- ΕΥΔΑΠ

 

Τι προβλέπει η εγκύκλιος

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «Ύστερα από την ψήφιση του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» από τη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούμε αφού μελετήσετε ειδικότερα τα οικεία άρθρα 33 και 34 του ανωτέρου νόμου που αφορούν την προσυνταξιοδότικη διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία, να αποστείλετε άμεσα (και όχι αργότερα από την 26 - 10 - 2011) τις αντίστοιχες καταστάσεις του προσωπικού των φορέων σας που εμπίπτουν στις ανωτέρω ρυθμίσεις».

 

Την εγκύκλιο έβγαλαν στο φως το Συντονιστικό των ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΠΟΜΕΕΑ, ΟΣΕΤΕΕ, και των Σωματειών ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ-ΗΔΙΚΑ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.-ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ-ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

 

Έγγραφο πριν το ΦΕΚ!

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Το Συντονιστικό καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ψήφιση του κατάπτυστου πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία, την ίδια ώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι απεργούσαν και διαδήλωναν σε όλη τη χώρα. Το εφιαλτικό αυτό πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης - Τρόϊκας θεσμοθετεί για χιλιάδες εργαζόμενους τις απολύσεις- εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων και τα συνεχή φοροχαράτσια, προκειμένου να φορτώσουν στις πλάτες μας την κρίση και τα χρέη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των πολιτικών τους υποστηρικτών» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των συνδικαλιστικών φορέων.

 

«Είναι χαρακτηριστικό της κυβερνητικής αθλιότητας και αγριότητας το γεγονός ότι πριν καλά-καλά ψηφίσουν το έκτρωμα τους, είχαν ετοιμάσει και έστειλαν σε Δημόσιους Οργανισμούς και υπηρεσίες έγγραφο με το οποίο απαιτούν να σταλούν ονομαστικές καταστάσεις για την εφεδρεία- απόλυση μέχρι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου (σας αποστέλλουμε και το έγγραφο)».


protoselida

World Business

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα…

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πήραν οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.