Απειλές κατά πάντων από Άσαντ

Οι δυτικές δυνάμεις διακινδυνεύουν να προκαλέσουν έναν «σεισμό» που θα βάλει «φωτιά» στη Μέση Ανατολή εάν επέμβουν στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph.

 

Η κυβέρνηση Ασαντ έχει επικριθεί έντονα από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Αραβικό Σύνδεσμο και Δυτικές κυβερνήσεις για τη βίαιη καταστολή με την οποία αποπειράται να συντρίψει την επτάμηνη εξέγερση εναντίον της.

 

Ο 'σαντ εκτιμά ότι οι Δυτικές χώρες «θα συνεχίσουν την πίεση, οπωσδήποτε», προσθέτοντας πως «η Συρία όμως είναι διαφορετική σε όλα από την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Υεμένη. Η ιστορία είναι διαφορετική. Η πολιτική είναι διαφορετική». «Η Συρία είναι το κέντρο σε αυτή την περιφέρεια. Είναι το σεισμικό ρήγμα, και αν παίζει κανείς με αυτό θα προκαλέσει σεισμό», προειδοποίησε.

 

"Θέλετε να δείτε άλλο ένα Αφγανιστάν, ή δεκάδες Αφγανιστάν;», διερωτήθηκε ο Σύρος πρόεδρος και υπογράμμισε ότι «οποιοδήποτε πρόβλημα στη Συρία θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή». «Εάν το σχέδιο είναι να διασπαστεί η Συρία, αυτό θα σημάνει ότι θα διασπαστεί όλη η περιφέρεια», συνέχισε στον ίδιο τόνο.

 

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 3.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων σχεδόν 200 παιδιών, έχουν σκοτωθεί από το Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο ξέσπασαν οι διαδηλώσεις. Οι συριακές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τη βία σε ενόπλους που λένε ότι έχουν σκοτώσει πάνω από 1.100 στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

 

Ο Ασαντ ανέφερε ακόμη στη συνέντευξη ότι οι συριακές αρχές έκαναν «πολλά λάθη» στις αρχές της εξέγερσης, αλλά πρόσθεσε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

 

Υποστήριξε τέλος ότι αντέδρασε διαφορετικά στην Αραβική Ανοιξη από ό,τι άλλοι άραβες ηγέτες. «Δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο της άρνησης. Έξι ημέρες μετά (την έναρξη των διαδηλώσεων) άρχισα μεταρρυθμίσεις. Ο λαός εξέφρασε σκεπτικισμό, διερωτώμενος μήπως οι μεταρρυθμίσεις ήταν ένα όπιο για το λαό, αλλά όταν αρχίσαμε να ανακοινώνουμε τις μεταρρυθμίσεις τα προβλήματα άρχισαν να μειώνονται... Τότε ο λαός άρχισε να υποστηρίζει την κυβέρνηση», κατέληξε.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.