Τεχνολογία

Αν και απογοήτευσε, «ξεπουλάει» το iPhone 4s

Πολλοί ήταν οι λάτρεις του «δαγκωμένου μήλου» οι οποίοι απογοητεύτηκαν στην είδηση της κυκλοφορίας του iPhone 4S καθώς περίμεναν να κυκλοφορήσει το 5.

 

Παρά τα όποια προβλήματα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της μπαταρίας (ενώ η Apple απέστειλε ήδη στους προγραμματιστές νέα δοκιμαστική έκδοση 5.0.2 του λειτουργικού iOS, η οποία αναμένεται να επιλύει το θέμα), το iPhone 4S είναι το τηλέφωνο με τον υψηλότερο ρυθμό πωλήσεων, προσφέροντας για άλλη μια φορά στην εταιρεία εντυπωσιακά κερδοφόρα αποτελέσματα.

 

Δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, που επικαλείται στοιχεία αναλυτών της Canaccord Genuity, αναφέρει ότι οι συνολικές πωλήσεις iPhone (καθώς και το προηγούμενο μοντέλο παραμένει διαθέσιμο σε προνομιακή τιμή) υπολογίζεται να φτάσουν τα 29 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, δίνοντας στην Apple περισσότερα από τα μισά κέρδη της αγοράς των smartphones, στη διάρκεια του τελευταίου και εορταστικού τρίμηνου του έτους. Ετσι και παρόλο που η Samsung είχε εκτοπίσει το προηγούμενο τρίμηνο την Apple από την πρώτη θέση των πωλήσεων «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (καθώς οι καταναλωτές ανέμεναν το νέο iPhone), η εταιρεία που ίδρυσε ο Στιβ Τζομπς προσβλέπει τώρα στο 52% των κερδών από τη συγκεκριμένη αγορά.

 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το τρίτο τρίμηνο του 2011, Apple και Samsung συγκέντρωσαν το σχεδόν «μονοπωλιακό» 81% των κερδών της βιομηχανίας των smartphones.

 

Ακολουθήστε τη «deal» στο twitter @Dealnewsgr1


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή