Περιορισμένη η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο

Η κρίση χτύπησε και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς (ΔΕΣΜΗΕ), η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατέγραψε τον Οκτώβριο πτώση της τάξης του 2,19%.

 

H ζήτηση για υψηλή τάση (που απορροφά το 15% της παραγωγής) αυξήθηκε κατά 3,3%, ενώ εκείνη για μέση ή χαμηλή τάση μειώθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση. Η εγχώρια παραγωγή αυξήθηκε οριακά, ενώ οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 19,9%. Η παραγωγή ρεύματος μέσω φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών αυξήθηκε κατά 16,9% και 70,4% αντίστοιχα, ενώ η υδροηλεκτρική παραγωγή υποχώρησε κατά 57,2% σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα.

 

Την ίδια ώρα, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2011, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 2,46% σε σχέση με το δεκάμηνο του 2010. Τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος κατά 3,2% σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες εμφανίζουν αύξηση της ζήτησης κατά 5,78% και τα ορυχεία κατά 0,61%.

 

Όσον αφορά στην παραγωγή, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι μονάδες φυσικού αερίου (43%) και οι ανανεώσιμες πηγές (28%), ενώ μειώθηκε η παραγωγή των λιγνιτικών μονάδων (3%), πετρελαϊκών μονάδων (92%) και υδροηλεκτρικών μονάδων (36%). Το ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών παραμένει ελλειμματικό σε βάρος της χώρας μας, ωστόσο οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 18% και οι εξαγωγές κατά 31%.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.