Αυξημένη η τουριστική κίνηση αλλά ζημίες στα ξενοδοχεία

Μπορεί η σεζόν που έφυγε να ήταν από τις καλύτερες σε ότι αφορά τον τουρισμό, οι ξενοδόχοι όμως μετράνε ζημιές καθώς βλέπουν συνολικά τα έσοδα τους μειωμένα, σε ποσοστό 2,2% σε σχέση με το 2010.

 

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας, για τη μέτρηση της αποδοτικότητας των ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ενώ τα ξενοδοχεία, τύπου resort, παρουσίασαν φέτος σημαντική αύξηση στην πληρότητα, αλλά και στα έσοδα ανά δωμάτιο, η εικόνα στις δύο μεγαλουπόλεις ήταν τελείως διαφορετική.

 

Συγκεκριμένα, ενώ τα ξενοδοχεία παρουσίασαν ικανοποιητική πληρότητα, τα έσοδα των ξενοδόχων μειώθηκαν, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, γεγονός που αποδίδεται στη διακοπή λειτουργίας σημαντικού αριθμού ξενοδοχείων, κυρίως στην Αθήνα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Επίσης, όπως αναφέρεται στην έρευνα, οι άλλοι λόγοι που τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης υστέρησαν σε απόδοση, οφείλονται στην κοινωνική αναταραχή, στις απεργίες, αλλά και στην τοπική ύφεση, που σημειώνεται ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

 

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), σε δείγμα 180 ξενοδοχείων σ' ολόκληρη την Ελλάδα, και σε συνεργασία με την εταιρία GBR Consulting και παρουσιάστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου των προέδρων της ΠΟΞ, σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της έκθεσης «Philoxenia».

 

Οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, ήταν αυξημένες κατά 9,8% και οι τουριστικές εισπράξεις 10%, ενώ οι κυριότεροι λόγοι αποδίδονται στην προσέλκυση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, στη μείωση του ΦΠΑ, στις αναταραχές της Β. Αφρικής και στη διευκόλυνση επισκεπτών στην έκδοση βίζας.

 

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στα θέματα προσέλκυσης τουριστικών κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα και στη συνεχιζόμενη αύξηση στις αυξήσεις Ρώσων τουριστών, μετά την απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας.

 

Μάλιστα, προέβλεψε ότι το 2012 είναι εφικτό ο αριθμός των επισκεπτών από τη Ρωσία στην Ελλάδα να ξεπεράσει το 1.000.000 και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές.


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

Τον Ιούλιο 2019, η PayPal λάνσαρε τη διεθνή υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων Xoom σε πάνω από...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.