Στο «ευρωσκαμνί» για το… ψωμί

Ένα βήμα πριν την παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι η Ελλάδα, εάν μέσα στο επόμενο δίμηνο δεν προχωρήσει στην τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για «θερμές γωνιές προψημένου ψωμιού στα σούπερ μάρκετ (bake – off).

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε τελεσίγραφο προς τις ελληνικές αρχές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να άρει άμεσα τους περιορισμούς που θέτει σχετικά με την ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια για τις εγκαταστάσεις παρασκευής προϊόντων αρτοποιίας με τη μέθοδο «bake - off».

 

Η μέθοδος «bake - off» είναι η ταχεία απόψυξη και εν συνεχεία το ψήσιμο, εντός των σημείων πώλησης, προϊόντων αρτοποιίας που είναι πλήρως ή μερικώς προψημένα και κατεψυγμένα.

 

Σήμερα η ελληνική νομοθεσία απαιτεί ελάχιστη επιφάνεια 24,99 τετραγωνικών μέτρων για τις εγκαταστάσεις παρασκευής των προϊόντων αυτών.

 

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, οι συγκεκριμένοι περιορισμοί συνιστούν παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας , ενώ δεν δικαιολογούνται για λόγους υγιεινής και ασφάλειας.

 

Έτσι έδωσε δυο μήνες διορία στις ελληνικές αρχές να ενημερώσουν την Επιτροπή για τα μέτρα που θα πάρει για να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με το δίκαιο της Ε.Ε, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το θέμα του "bake off" αποτελεί σημείο τριβής για χρόνια μεταξύ αρτοποιών, σούπερ μάρκετ , αρτοβιομηχανιών. Οι παραδοσιακοί αρτοβιομηχανοι ζητούν να υπάρχουν περιορισμοί κάτι που βρίσκει αντίθετους τους αρτοβιομήχανους και τα σούπερ μάρκετ που υποστηρίζουν ότι δημιουργούνται προβλήματα στον ανταγωνισμό κάτι που με τις αποφάσεις της υπογραμμίζει και η Ε.Ε.

 

Τελευταία απόπειρα ρύθμισης του ζητήματος έγινε το 2010 με αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα ωστόσο η Ε.Ε επανήλθε και πάλι ζητώντας άρση όλων των περιορισμών που ισχύουν.


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Τεχνολογία

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά του δεδομένα

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά…

Με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (που καθιερώθηκε από το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.