Στάσεις εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ

Σε νέες στάσεις κινητοποιήσεις προχωρούν το Σαββατοκύριακο οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

 

Ηλεκτρικός και Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα το Σάββατο από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Κυριακή 27/11/11 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 π.μ.

 

Το Τραμ δεν θα λειτουργήσει από τις 24:00 του Σαββάτου 26/11 έως τη λήξη, καθώς και την Κυριακή 27/11 από την έναρξη έως τις 06:00.

 

Όπως καταγγέλλουν οι ηλεκτροδηγοί, τον περασμένο Ιούλιο η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ κατήγγειλε τις υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις και προσκάλεσε τα Σωματεία για διαπραγματεύσεις. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν δύο επίσημες συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών, δεν υπήρξε πρόταση από πλευράς εταιρείας.

 

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνουν, έχει δοθεί εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες να προετοιμάσουν τη μισθοδοσία βάσει του 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο κτλ.), γεγονός που σημαίνει ότι εγκαταλείπεται ο ν. 3920/2011 περί αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των Αστικών Συγκοινωνιών.

 

Το συμπέρασμα, υπογραμμίζουν τα σωματεία, «είναι πως παίζεται ένα παιχνίδι εις βάρος του συνόλου των εργαζόμενων σε Φορείς οι οποίοι έχουν αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών μέσω της προσφοράς συγκοινωνιακού έργου στους πολίτες, μια και αντιμετωπίζονται με το γνωστό οριζόντιο τρόπο επί δικαίων και αδίκων».


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.