Αίγυπτος: Η Ασφάλεια διέλυσε συγκέντρωση στο Κάιρο

Η αιγυπτιακή κρατική ασφάλεια διέλυσε μία συγκέντρωση περίπου 300 ανθρώπων στο κέντρο του Καΐρου, οι οποίοι κρατώντας αναμένα κεριά θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Κόπτες, μετά το μακελειό που έγινε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Αλεξάνδρεια.

 

Οι Αρχές απαγόρευσαν στα τηλεοπτικά συνεργεία να καλύψουν την εκδήλωση και κατάσχεσαν ορισμένες κάμερες, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. Επίσης στους φωτογράφους επιτράπηκε να φωτογραφίσουν τους συγκεντρωθέντες μόνο για λίγα λεπτά.

 

Δέκα λεπτά αργότερα οι άνδρες της κρατικής ασφάλειας υποχρέωσαν τους συγκεντρωθέντες να φύγουν από την περιοχή.

 

"Ήλθαμε για μια σιωπηλή δέηση, αλλά φαίνεται πως η αστυνομία φοβάται τα κεριά", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας από τους συγκεντρωθέντες.

 

Η πολύνεκρη επίθεση έξω από την εκκλησία των Κοπτών, στην Αλεξάνδρεια, είχε ως συνέπεια να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια σε διάφορες πόλεις. Το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Καϊρου φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα. Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ και τον υπουργό Εσωτερικών, Χαμπίμπ αλ-Άντλι, ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τη μειονότητα των Χριστιανών.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.