Οικονομία

"Άδειασε" τον Κάμερον ο αντιπρόεδρος της βρετανικής Κυβέρνησης

Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής Κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Κάμερον και τον έψεξε για τη στάση του στην πρόσφατη Σύνοδο των Βρυξελλών.

 

Υποστήριξε ότι η Βρετανία θα έπρεπε να ενισχύσει την εμπλοκή της στην ΕΕ. Τόνισε ότι ένα δημοψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ θα ήταν ατυχές, ενώ χαρακτήρισε ως καταστροφική μια ενδεχόμενη κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας.

 

Ωστόσο, ο βρετανικός λαός έχει διαφορετική άποψη για το περιβόητο «όχι»: Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Mail on Sunday, το 62% των Βρετανών υποστηρίζει τη στάση του Κάμερον, ενώ μόνο το 19% θεωρεί ότι ήταν λάθος.

 

Επίσης το 66% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όσον αφορά τις σχέσεις Βρετανίας - ΕΕ, όπως ζητούν πολλοί αξιωματούχοι στους κόλπους του συντηρητικού κόμματος. Επίσης το 48% είναι υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρώπη των 27, ενώ το 37% επιθυμεί την παραμονή σ΄αυτήν.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 48% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΕΕ θα διαλυθεί εξαιτίας της κρίσης, ενώ το 29% πιστεύει το αντίθετο. Ένα 60% πιστεύει ότι το ευρώ θα καταρρεύσει, και μόνο το 19% εκτιμά ότι το ενιαίο νόμισμα θα διατηρηθεί.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή