Στο "απόσπασμα" το BBC

Θύελλα αντιδράσεων κατά του BBC προκάλεσε η σκηνή της γέννησης πολικής αρκούδας στο ντοκιμαντέρ Frozen Planet.

 

Συγκεκριμένα, τις αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η σκηνή της γέννησης πολικής αρκούδας στο ντοκιμαντέρ Frozen Planet, στο οποίο το βρετανικό δίκτυο είναι εκ των βασικών παραγωγών, δεν γυρίστηκε στην Αρκτική, αλλά σε ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας.

 

Οι επικριτές του BBC κατηγορούν τους παραγωγούς ότι παραπλάνησαν το κοινό αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σκηνή μαγνητοσκοπήθηκε στην Άγρια Φύση.

 

Κύριο επιχείρημα των επικριτών του BBC αποτελεί η περιγραφή της σκηνής από τον παρουσιαστή Ντέιβιντ Ατέμπορο, ο οποίος αναφέρεται στη γέννηση των μικρών «κάτω από το χιόνι», ενώ παρεμβάλλονται εικόνες πολικών αρκούδων στο φυσικό τους περιβάλλον. Η αλήθεια για την επίμαχη σκηνή δεν αποκαλύπτεται στο ίδιο το ντοκιμαντέρ, αλλά στην ιστοσελίδα του προγράμματος, στην οποία φιλοξενείται βίντεο που απεικονίζει αρκούδες σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

 

Τόσο το δίκτυο όσο και ο ίδιος ο Σερ Ατέμπορο, έσπευσαν να υπερασπιστούν την απόφαση να συμπεριλάβουν τις εικόνες στο ντοκιμαντέρ, «για την ασφάλεια των ζώων», διαψεύδοντας ότι επιχείρησαν να παραπλανήσουν τους πολυάριθμους φίλους της σειράς Frozen Planet.

 

«Αν επιχειρούσατε να τοποθετήσετε μια κάμερα έξω στη Φύση, στη φωλιά μιας πολικής αρκούδας, θα σκότωνε είτε το μικρό της είτε τον εικονολήπτη», υποστήριξε ο 85χρονος παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ITV1.

 

«Η συγκεκριμένη σκηνή θα ήταν αδύνατο να μαγνητοσκοπηθεί στη Φύση» εξήγησε ο εκπρόσωπος του BBC, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους γυρίσματα αποτελούν κοινή πρακτική για αντίστοιχα ντοκιμαντέρ. «Τα σχόλια που συνοδεύουν τη σκηνή είναι διατυπωμένα προσεκτικά ώστε να μην παραπλανούν το κοινό και επιπλέον, ο τρόπος μαγνητοσκόπησης των εικόνων εξηγείται με σαφήνεια στην ιστοσελίδα του προγράμματος».


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.