Οικονομία

Νέο "ψαλίδι" στις επικουρικές από 1η Ιανουαρίου

Αδειάζουν κι άλλο οι τσέπες των συνταξιούχων από τις αρχές του νέου έτους καθώς από 1η Ιανουαρίου επέρχεται νέο «ψαλίδι» της τάξης του 25% στις ήδη «κουτσουρεμένες» επικουρικές συντάξεις.

 

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στον ΒΗΜΑ 99,5 οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του 25% και θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2012.

 

Πρόκειται για την τρίτη μείωση στις επικουρικές συντάξεις, ενώ η νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί με διαδικασίες εξπρές και αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/12.

 

Η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, που μεγαλώνει τη «μαύρη» τρύπα στα Ταμεία θα βρεθούν στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις αρχές της εβδομάδας.

 

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την επιβολή έμμεσων φόρων σε είδη και υπηρεσίες προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή