Με Δανούς επιχειρηματίες "φλερτάρει" η Ελλάδα

Κάλεσμα σε Δανούς βιομήχανους και επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης «European Business Day», στην Κοπεγχάγη.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο που εισήγαγε το υπουργείο Ανάπτυξης για την αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας, παραθέτοντας τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση (business friendly Greece, εξάλειψη της γραφειοκρατίας, νόμος Fast Track κ.λπ.).

 

Παράλληλα, χαρακτήρισε θετική την ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί, η αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων επαναφέρει την παραγωγικότητα και το διαφαινόμενο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδυτικά σχέδια υψηλής ποιότητας είναι ορατό».

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, άμεση προτεραιότητα της δανέζικης προεδρίας θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων της Ε.Ε. Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε επίσης ότι στο κέντρο της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής οφείλουν να βρεθούν η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς, όπως παρατήρησε «η κρίση χρέους και η έλλειψη ανάπτυξης δεν είναι απλά ένα ελληνικό θέμα, αλλά πανευρωπαϊκό».


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.