Με Δανούς επιχειρηματίες "φλερτάρει" η Ελλάδα

Κάλεσμα σε Δανούς βιομήχανους και επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης «European Business Day», στην Κοπεγχάγη.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο που εισήγαγε το υπουργείο Ανάπτυξης για την αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας, παραθέτοντας τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση (business friendly Greece, εξάλειψη της γραφειοκρατίας, νόμος Fast Track κ.λπ.).

 

Παράλληλα, χαρακτήρισε θετική την ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί, η αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων επαναφέρει την παραγωγικότητα και το διαφαινόμενο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδυτικά σχέδια υψηλής ποιότητας είναι ορατό».

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, άμεση προτεραιότητα της δανέζικης προεδρίας θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων της Ε.Ε. Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε επίσης ότι στο κέντρο της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής οφείλουν να βρεθούν η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς, όπως παρατήρησε «η κρίση χρέους και η έλλειψη ανάπτυξης δεν είναι απλά ένα ελληνικό θέμα, αλλά πανευρωπαϊκό».


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.