Για μια "Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα"

Σύντομα θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα» που θα άρει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν σε ολόκληρο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.

 

Αυτό δήλωσε από το βήμα του Ελληνο-Αραβικού Επιχειρηματικού - Οικονομικού Forum ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

Παράλληλα, σημείωσε ότι με το νέο νόμο για το fast track επιταχύνονται οι διαδικασίες υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων, είτε αυτές προέρχονται αμιγώς από τον ιδιωτικό τομέα (επενδύσεις πχ. στον τουρισμό ή στην ενέργεια) είτε αυτές προέρχονται μέσω συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

Ακόμη, υπενθύμισε ότι υπάρχει και νέο πλαίσιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις εξασφαλίζονται σημαντικά κίνητρα σε εταιρίες που θέλουν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην ενέργεια, τον τουρισμό, στη μεταποίηση, στον πρωτογενή τομέα και τις νέες τεχνολογίες. Σταθερές φοροαπαλλαγές για 10 χρόνια αλλά και χρηματοδοτικές ενισχύσεις.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε και για το εγγυητικό ταμείο που δημιουργείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απευθείας δανειοδότηση και χρηματοδότηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, όπως οι μεγάλοι οδικοί άξονες, η διαχείριση των σκουπιδιών, μεγάλα ενεργειακά projects και διάφορες άλλες μεγάλες δημόσιες επενδύσεις.

 

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε: «Σας καλώ να στηρίξετε δυναμικά την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης με επενδύσεις που θα είναι αμοιβαία επωφελείς τόσο για εσάς αλλά και για την ελληνική οικονομία».


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.