Σύμφωνος προς το χρονοδιάγραμμα Παπανδρέου ο Χρυσοχοΐδης

Την συμφωνία του με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ που πρότεινε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εξέφρασε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

Αποτιμώντας, εν συντομία, την κατάσταση της χώρας, ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι «εξαιτίας και δικών μας πολιτικών καταστράφηκαν η εργασία και η παραγωγή» και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της χώρας συνίσταται από την έλλειψη παραγωγής και ανταγωνιστικότητας καθώς και από την καταστροφή της εργασίας που αντικαταστάθηκε με την απασχόληση.

 

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε επίσης και σε πλευρές της ανάπτυξης στην Ελλάδα, τόνισε την καλή πορεία απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ η οποία για το τρέχον έτος υπερέβη και τους στόχους του Μνημονίου, ωστόσο αναφερόμενος στην γενική πολιτική αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του ΠΑΣΟΚ και κάνοντας λόγο για ύφεση, ανεργία και διπλασιασμό των φτωχών είπε ότι η πολιτική μας δεν φέρνει αποτελέσματα.

 

«Χρειαζόμαστε παραγωγή και βιομηχανία» είπε ο κ. Χρυσοχοίδης τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να καταρρεύσει και να αποδυναμωθεί γεωστρατηγικά.

 

Επιπλέον ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι «ουδείς δικαιούται να απεμπολήσει κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων 60 ετών».

 

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό τοπίο ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι οι νέοι «μη προνομιούχοι» είναι οι «επισφαλείς» άνθρωποι καθώς σε όλη την Ευρώπη κυριαρχεί ο «μονόδρομος» των αγορών.

 

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ενώ μεταπολεμικά η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος, από το 1975 και μετά κυριάρχησε ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός με την παγκοσμιοποίηση και οι σοσιαλιστές κυβέρνησαν ως δεξιοί.

 

«Η κρίση του 2008 μας βρήκε απροετοίμαστους, το ΠΑΣΟΚ αργοπεθαίνει γιατί δεν διεκδικεί τον ρόλο του που είναι η σύνδεση με την κοινωνία και η σύνθεση των απόψεων» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης προσθέτοντας ότι η παράταξη «χάνει την μαζική συλλογική της έκφραση και αποπροσανατολίζεται».

 

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει από την βάση του Κινήματος, ανέφερε ότι το Κίνημα πρέπει να απορρίψει ορισμένες πολιτικές του, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί να υποστεί «ακόμα και την ταπείνωση της αποδοκιμασίας και την έκφραση της οργής των πολιτών» και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι απαιτείται η διατύπωση από το Κίνημα μιας νέας πρότασης με κεντρικό σύνθημα, «Η Ελλάδα από την αρχή».


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.