"Πράσινες" επικρίσεις για τη διαχείριση της ΔΕΗ

Δριμεία κριτική στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας και τη διαχείριση της ΔΕΗ ασκούν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνταντίνου.

 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατυπώνουν επικρίσεις σχετικά με την ενεργειακή στρατηγική της χώρας και τη διαχείριση της ΔΕΗ, η οποία, όπως αναφέρουν, αντιμετωπίζει δανειακές υποχρεώσεις πάνω από 700 εκατ. ευρώ και για πολλοστή φορά επιβάλει μεσοσταθμική αύξηση 12,2% των τιμολογίων της.

 

«Η κατάσταση στη ΔΕΗ παραμένει αδιέξοδη και η δραστική μείωση του επενδυτικού της προγράμματος είναι άμεσα ορατή. Την ίδια ώρα παρουσιάζεται ανοχή στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, ενώ ταυτόχρονα οι Έλληνες καλούνται συνεχώς να πληρώνουν απανωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς τους», αναφέρουν οι βουλευτές.

 

Παράλληλα, επικρίνουν το γεγονός ότι επί δύο χρόνια κανένα επιχειρησιακό σχέδιο δεν έχει εγκριθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη «να προχωρήσει επιτέλους η ΔΕΗ στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και στην ανανέωση και εκσυγχρονισμό των μονάδων της ώστε να βελτιώσει το κόστος παραγωγής της».

 

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Λούκα Κατσέλη, Ιωάννης Βλατής, Ιωάννης Αμοιρίδης, Γεώργιος Ντόλιος, Δημήτριος Καρύδης, Νικόλαος Ζωΐδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σπυρίδων Μοσχόπουλος, Γεώργιος Κασσάρας.


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.