Κινεζικός... αέρας επενδύσεων

Κινεζικός αέρας επενδύσεων "φυσάει" στην Ελλάδα, με αφορμή τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον υφυπουργό Εθνικής Επιτροπής Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης της Κίνας, Τσανγκ Σιαοτσιάνγκ, για θέματα που αφορούν τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και την περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

 

Σύμφωνα με τον κ, Χρυσοχοΐδη, ο Κινέζος αξιωματούχος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και επανέλαβε ότι η COSCO θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας και συμπλήρωσε ότι το 2010 υπήρξε αλματώδης αύξηση των εξαγωγών μας προς την Κίνα της τάξης του 55,9%. Αντίθετα, οι κινεζικές εξαγωγές στην Ελλάδα συρρικνώθηκαν κατά 5,42%%. Έτσι, το εμπορικό μας έλλειμμα έναντι της Κίνας έφθασε τα 2,7 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 7,35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Ξιαοκιάνγκ ανέφερε ότι με τις προσπάθειες των δύο χωρών οι σχέσεις των δύο λαών είναι πολύ ικανοποιητικές και μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω. «Η Κίνα θα βοηθήσει την ΕΕ και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα γίνουν περισσότερες εισαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

 

Ο Κινέζος υφυπουργός σημείωσε τέλος, ότι οι κινεζικές επενδύσεις γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και στη νομοθεσία της χώρας δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

 

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς εκτός από τον κ. Χρυσοχοΐδη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Γ. Δρυμούσης, ο γγ Στρατηγικών Επενδύσεων του ΥπΑΑΝ, Π. Σελέκος, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, του ΥΠΕΞ, Κ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Invest in Greece, Άρ. Συγγρός και ο συντονιστής του Ελληνικού Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Π. Πρωτοψάλτης.

 

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2011, 10:09


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.