Πρώτη παγκοσμίως η Κίνα σε 20 χρόνια

Σε δύο δεκαετίες, οι ισχυρότερες οικονομίες των αναδυόμενων χωρών θα είναι μεγαλύτερες από αυτές των χωρών της G-7, καθώς η χρηματοοικονομική κρίση επιταχύνει τη στροφή την αλλαγή συσχετισμών στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της PricewaterhouseCoopers.

 

Αναφέρεται ακόμα ότι το συνολικό ΑΕΠ των επτά μεγαλύτερων αναπτυσσόμενων χωρών, θα υπερβεί το αντίστοιχο των επτά μεγάλων βιομηχανικών αγορών παγκοσμίως το 2032. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ και θα γίνει η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως εκείνη τη χρονιά.

 

Οι αναδυόμενες αγορές είναι αυτές που οδηγούν την παγκόσμια οικονομία έξω από την κρίση, που προκλήθηκε από τις τράπεζες των αναπτυγμένων οικονομιών, με την Κίνα να παίρνει τη θέση της Ιαπωνίας ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, το περασμένο έτος.

 

Η έρευνα της PricewaterhouseCoopers ενισχύει τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για το ότι τα αναπτυσσόμενα κράτη θα είναι αυτά που θα οδηγούν την παγκόσμια οικονομία στις επόμενες δεκαετίες, κυρίως εξαιτίας της ανάπτυξης της Κίνας και της Ινδίας.

 

Οι οικονομολόγοι της έρευνας, John Hawksworth και Anmol Tiwari, επισημαίνουν ότι η νέα κυριαρχία της Κίνας και της Ινδίας, με τους πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς, είναι μια επιστροφή στα ιστορικά δεδομένα που ίσχυαν πριν από τη βιομηχανική επανάσταση στα τέλη του 18ου και 19ου αιώνα.

 

«Αυτό προκάλεσε μια στροφή των οικονομικών εξουσιών παγκοσμίως, προς τη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αυτή η προσωρινή αλλαγή εξουσίας, πρόκειται τώρα να αντιστραφεί».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Τριπλασιάστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της κινεζικής εταιρείας Lenovo, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις υπολογιστών βοήθησαν τη...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα "φλερτάρει" με τον Μιλουτίνοφ

Ο αποκλεισμός από το φάιναλ φορ της Euroleague έχει... πεισμώσει τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα που...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.