Οικονομία

Ύφεση 4,6% στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο Προτεινόμενο

Μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, καθώς το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε σε ετήσια βάση κατά 4,6% έναντι πτώσης 4,5% που προέβλεπε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

 

Το τρίτο τρίμηνο του 2010, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,3%, τη στιγμή που η προσωρινή εκτίμηση του Νοεμβρίου έκανε λόγο για υποχώρηση της τάξης του 1,1%.

 

Επιβράδυνση ωστόσο παρουσίασε και η ανάπτυξη στην ΕΕ αλλά και στην ευρωζώνη, με το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ να έχει αυξηθεί κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αύξησης 1% που είχε σημειώσει το δεύτερο τρίμηνο, με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία να έχει κάνει αρχικώς εκτίμηση για άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,4%.

 

Στην ΕΕ-27, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%, έναντι αύξησης επίσης 1% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το ετήσιο ποσοστό της ανάπτυξης στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητο στο 1,9%.

 

Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της ευρωζώνης στην οποία καταγράφηκε ύφεση. Στη Γερμανία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στην Ιταλία κατά 0,3% και στην Ολλανδία παρέμεινε αμετάβλητο.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή