Δούμα: Τον Ιανουάριο η έγκριση της START

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου (Δούμα) θα αποφασίσει οριστικά τον Ιανουάριο όσον αφορά τη ρωσο-αμερικανική συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού START, την οποία ενέκρινε στα τέλη Δεκεμβρίου σε πρώτη ανάγνωση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Δούμας.

 

Το κείμενο θα τροποποιηθεί σε δεύτερη ανάγνωση στις 14 Ιανουαρίου και στη συνέχεια σε τρίτη και τελευταία ανάγνωση στις 25 Ιανουαρίου, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής Κονσταντίν Κοσάτσεφ στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

 

Η συνθήκη εγκρίθηκε στις 24 Δεκεμβρίου από τη Δούμα σε πρώτη ανάγνωση με συντριπτική πλειοψηφία (350 ψήφοι υπέρ έναντι 58 κατά), αλλά η Ρωσία προειδοποίησε ότι θα προσθέσει στη συνέχεια μια δήλωση σε απάντηση στους όρους που προστέθηκαν από την αμερικανική Γερουσία και "αντιβαίνουν" στο κείμενο της συνθήκης.

 

Η συνθήκη START προβλέπει μέγιστο αριθμό 1.550 πυρηνικών κεφαλών για την κάθε μία από τις δύο χώρες, δηλαδή μείωση 30% σε σχέση με το 2002. Το κείμενο επιτρέπει εξάλλου να ξαναρχίσουν οι αμοιβαίες επαληθεύσεις στα πυρηνικά οπλοστάσια των δύο υπερδυνάμεων, οι οποίες είχαν διακοπεί στα τέλη του 2009.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.