Δούμα: Τον Ιανουάριο η έγκριση της START

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου (Δούμα) θα αποφασίσει οριστικά τον Ιανουάριο όσον αφορά τη ρωσο-αμερικανική συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού START, την οποία ενέκρινε στα τέλη Δεκεμβρίου σε πρώτη ανάγνωση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Δούμας.

 

Το κείμενο θα τροποποιηθεί σε δεύτερη ανάγνωση στις 14 Ιανουαρίου και στη συνέχεια σε τρίτη και τελευταία ανάγνωση στις 25 Ιανουαρίου, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής Κονσταντίν Κοσάτσεφ στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

 

Η συνθήκη εγκρίθηκε στις 24 Δεκεμβρίου από τη Δούμα σε πρώτη ανάγνωση με συντριπτική πλειοψηφία (350 ψήφοι υπέρ έναντι 58 κατά), αλλά η Ρωσία προειδοποίησε ότι θα προσθέσει στη συνέχεια μια δήλωση σε απάντηση στους όρους που προστέθηκαν από την αμερικανική Γερουσία και "αντιβαίνουν" στο κείμενο της συνθήκης.

 

Η συνθήκη START προβλέπει μέγιστο αριθμό 1.550 πυρηνικών κεφαλών για την κάθε μία από τις δύο χώρες, δηλαδή μείωση 30% σε σχέση με το 2002. Το κείμενο επιτρέπει εξάλλου να ξαναρχίσουν οι αμοιβαίες επαληθεύσεις στα πυρηνικά οπλοστάσια των δύο υπερδυνάμεων, οι οποίες είχαν διακοπεί στα τέλη του 2009.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.