Deal News Online

undefined

Πεταλωτής: Ακολουθούμε εξωστρεφή εξωτερική πολιτική

Εξωστρεφή εξωτερική πολιτική ακολουθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί μυστικής διπλωματίας.

 

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Flash", ο κ. Πεταλωτής απέρριψε και τις αιτιάσεις της γγ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

 

«Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση εφαρμόζει μια εξωστρεφή εξωτερική πολιτική και υπό την έννοια αυτή είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώνουμε την παρουσία μας και να ισχυροποιούμε τη φωνή μας, μία τακτική η οποία έχει αποδείξει ότι αποδίδει και είναι πολύ χρήσιμη για τα εθνικά συμφέροντα. Είναι ξεκάθαρο, είναι σαφέστατο ότι δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. Είναι σαφέστατο ότι τα σενάρια περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό την έννοια της παραχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, γιατί έτσι εκφράζονται, είναι σενάρια φαντασίας και παραμύθια. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τα εθνικά συμφέροντα τα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και το έχει αποδείξει κάνοντας πραγματικά θυσίες όλο αυτό το διάστημα», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για όσους επικαλούνται τον πατριωτισμό, λέγοντας: «Το να είναι κάποιοι πατριώτες, όπως θέλουν να λένε, και να μας χαρακτηρίζουν εμάς ότι δεν είμαστε πατριώτες, γιατί αυτό υπονοούν, αν δεν το λένε ευθέως, ανήκει σε εποχές εμφυλίου πολέμου και όχι στις σημερινές. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε όλες τις κατηγορίες. Έχουμε αποδείξει σ' αυτή την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ γενικότερα ότι ο πατριωτισμός είναι μία έννοια την οποία σεβόμαστε κι έχει πολλά επίπεδα».

 

Σε ό,τι αφορά τον φράκτη στον Έβρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

 

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο έπρεπε να αντιμετωπιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα ζήτημα το οποίο έπρεπε να γίνει ευρωπαϊκό, να καταστεί ευρωπαϊκό ζήτημα κι εμείς αυτό το κάναμε και με τη Frontex αλλά και με όλες τις λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν να μην υπάρχει αυτή η αθρόα προσέλευση μεταναστών. Δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα πλέον αυτό το φαινόμενο, άρα τέτοιου είδους μέτρα όπως αυτό που αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Παπουτσής, που είναι ένα μέρος μέτρων, γιατί υπάρχει μια συνολικότερη πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και άλλων υπουργείων, είναι αυτά πραγματικά που βάζουν το δάκτυλο "επί τον τύπον των ήλων", που βλέπουν επιτέλους το πρόβλημα, που εκφράζουν την ελληνική κοινωνία και με σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη πιστεύουμε ότι υπάρχει λύση του πολύ μεγάλου αυτού ζητήματος».

Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές. Έχουμε χρέος, εθνικό χρέος, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός "έχουμε μια καθαρή τριετία μπροστά μας", είναι μια πραγματικότητα. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι αυτή την τριετία να την εξαντλήσουμε γιατί έχουμε χρέος προς τη χώρα μας».

 

Σε ό,τι αφορά πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά και τις περί αποπομπής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δηλώσεις της ΝΔ, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι «ο κ. Πάγκαλος έχει έναν δικό του τρόπο να εκφράζεται».

 

«Από 'κει και πέρα όμως -πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής- υπάρχει η επίσημη στάση της κυβέρνησης σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως είναι το Δημόσιο. Η Νέα Δημοκρατία είναι αλήθεια ότι κάθε μέρα ζητάει και από κάτι. Καλό θα ήταν η Νέα Δημοκρατία να δει πρώτα τι έχει στο εσωτερικό της, τι πολιτικές δυνάμεις, ποια πολιτικά στελέχη είναι αυτή τη στιγμή που ζητάνε σήμερα να πάρουμε μια τέτοια απόφαση ως κυβέρνηση, τα οποία πραγματικά με τη στάση τους μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν, με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία κατέστρεψαν τον τόπο και οδήγησαν τον ελληνικό λαό σ' αυτή την κατάσταση. Άρα, ας δει πρώτα τα εσωτερικά της, ας κάνει την κάθαρση που είναι και υποχρεωμένη να κάνει και μετά να μπορεί να μας υποδεικνύει ποιους να αποπέμψουμε και ποιους να κρατήσουμε».


protoselida

Media

Facebook: Δωρίζει 100 εκατ. σε ειδησεογραφικές οργανώσεις

Facebook: Δωρίζει 100 εκατ. σε ειδησεογραφικές οργανώσεις

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει ειδησεογραφικές οργανώσεις που...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.