Παπανδρέου: Η Ελλάδα δεν συζητά την αναδιάρθρωση χρέους

Η Ελλάδα δεν συζητά την αναδιάρθρωση του χρέους της που κατέχουν ιδιώτες και θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων εφέτος, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, είπε ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires και δημοσιεύεται και στην εφημερίδα Wall Street Journal.

"Δεν κάνουμε τέτοιες συζητήσεις (για την αναδιάρθρωση του χρέους). Προσβλέποντας στην ανάπτυξη, τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις μεταρρυθμίσεις που κάνουμε και στο γεγονός ότι έχουμε έναν ισχυρό ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να αποπληρώσουμε το χρέος", είπε ο Πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στις κινήσεις που έγιναν για το νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας που θα ισχύσει από το 2013, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στους κατόχους ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης με ασθενέστερη δημοσιονομική θέση.

"Αυτό που είδαμε ως αντίδραση είναι ότι οι εταιρίες πιστοληπτικής αξιολόγησης ανέλυσαν αυτό το μηχανισμό και διαπίστωσαν ότι οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο", είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "αυτό το γεγονός είχε την αντανάκλασή του στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και άλλες χώρες".

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θέλει να θέσει τις επόμενες εβδομάδες, μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, και πάλι στην ατζέντα το θέμα των ευρωομολόγων. Αυτά τα ομόλογα θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα από απλώς να χρηματοδοτούν διασώσεις, είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση έργων υποδομής.

"Αυτό θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα", πρόσθεσε. Για το θέμα της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, ο Πρωθυπουργός είπε: "Θέλουμε να επιστρέψουμε στις αγορές όσο το δυνατόν συντομότερα. Προφανώς, αν οι αγορές είναι πολύ άστατες και αποστρέφονται τον κίνδυνο ελληνικού χρέους, αυτό θα γίνει δυσκολότερο". Ερωτηθείς, αν η Ελλάδα θα εκδώσει πιο μακροπρόθεσμα ομόλογα φέτος, ο Πρωθυπουργός είπε: "Ας μην το αποκλείσουμε".


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.