Συνεργασία Ισπανίας - ΗΠΑ κατά της παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη 14 ατόμων οδήγησε μια κοινή αστυνομική επιχείρηση των Αρχών της Ισπανίας και των ΗΠΑ κατά της διακίνησης εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ, ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

 

Συνολικά 150 πράκτορες του αμερικανικού FBI και της ισπανικής πολιτοφυλακής μετείχαν στην επιχείρηση αυτή, η οποία οδήγησε σε 9 συλλήψεις στην Ισπανία και σε 5 συλλήψεις στις ΗΠΑ και σε 34 έρευνες (21 στην Ισπανία και 13 στις ΗΠΑ).

 

Οι 14 συλληφθέντες κατηγορούνται για τη διακίνηση "αρχείων παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ", δήλωσε εκπρόσωπος της ισπανικής πολιτοφυλακής.

 

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε στην Ισπανία το Μάρτιο του 2010 έπειτα από καταγγελίες, επέτρεψε τον εντοπισμό παράνομης διακίνησης τέτοιου υλικού στο ίντερνετ μεταξύ της Ισπανίας και των ΗΠΑ και οδήγησε σε συντονισμένη αστυνομική δράση μεταξύ των δύο χωρών, διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

 

Μεταξύ των συλληφθέντων στην Ισπανία, δύο είχαν στην κατοχή τους εικόνες ανηλίκων που ανήκουν στη δική τους οικογένεια, ενώ στις ΗΠΑ, ένας από τους συλληφθέντες, στην Ουάσινγκτον, είναι ύποπτος ότι είχε χρησιμοποιήσει την ίδια του την κόρη.

 

Η ισπανική αστυνομία έχει πολλαπλασιάσει τα τελευταία χρόνια τις επιχειρήσεις κατά της παραγωγής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού με παιδιά, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα λογισμικά, τα οποία επιτρέπουν κυρίως τον εντοπισμό και την αποκάλυψη των ονομάτων και των διευθύνσεων των χρηστών του διαδικτύου που συνδέονται με παράνομους ιστότοπους.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.