Αεροσκάφη - ραντάρ AWACS στο "κυνήγι" των Ταλιμπάν

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε σήμερα να στείλει αεροσκάφη-ραντάρ AWACS που θα περιπολούν στον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν, για να βοηθήσει στη ρύθμιση των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά των Ταλιμπάν, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

 

Οι σύμμαχοι κατέληξαν σε συμφωνία "ώστε τα AWACS να αρχίσουν να πραγματοποιούν τις επιχειρήσεις τους στο Αφγανιστάν στα μέσα Ιανουαρίου", δήλωσε η Οάνα Λουνγκέσκου στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι θα αναπτυχθούν αρχικά για περιορισμένη αποστολή τριών μηνών.

 

Δύο AWACS θα συμμετέχουν σε αυτή την πρώτη αποστολή, διευκρίνισε ένας διπλωμάτης συμμαχικής χώρας.

 

Περίπου 17 χώρες συμμετέχουν στο στόλο των αεροσκαφών-ραντάρ του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στο Geilenkirchen (Δυτική Γερμανία). Εκτός από τις ΗΠΑ, δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, η Γαλλία και η Βρετανία, έχουν τα δικά τους AWACS, τετρακινητήρια B707 στα οποία έχουν γίνει μετατροπές, και είναι γεμάτα με αμερικανικές ηλεκτρονικές συσκευές.

 

Η Γερμανία που έχει ένα σημαντικό ρόλο στον στόλο αυτό του ΝΑΤΟ, καθώς πάνω από το ένα τρίτο του προσωπικού της βάσης στο Geilenkirchen είναι Γερμανοί, δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή στο Αφγανιστάν, δήλωσε η ίδια διπλωμάτης.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

Στο κτίριο επί της Aμαλίας στον αριθμό 40 που κάποτε στεγαζόταν το ΣΔOE βάζει πωλητήριο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.