"Μετρημένες οι μέρες του Γκμπάγκμπο στην εξουσία"

Οι ημέρες του Λοράν Γκμπάγκμπο στην εξουσία είναι "μετρημένες", εκτίμησε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σιέρα Λεόνε, εκφράζοντας την ελπίδα για μια "ομαλή μεταβίβαση" της εξουσίας στην Ακτή Ελεφαντοστού.

 

Οι πρόεδροι της Σιέρα Λεόνε, του Πράσινου Ακρωτηρίου και του Μπενίν έλαβαν εντολή από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (CEDEAO) για να μεσολαβήσουν στην Ακτή Ελεφαντοστού και να προσπαθήσουν, ματαίως όπως αποδείχτηκε, να πείσουν τον Γκμπάγκμπο να παραχωρήσει την εξουσία στον Αλασάν Ουαταρά.

 

Ωστόσο, η CEDEAO "δεν έχει χάσει τις ελπίδες της", είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σιέρα Λεόνε, Ιμπραχίμ Μπεν Καργκμπό, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του. "Ο πρόεδρος Γκμπάγκμπο ξέρει πολύ καλά ότι τα μέλη της διεθνούς κοινότητας δεν τον αναγνωρίζουν πλέον ως ηγέτη. Οι διπλωματικές ενέργειές του τον τελευταίο καιρό απορρίφθηκαν, κάτι που δείχνει σαφώς ότι οι μέρες του (σ.σ. στην προεδρία της χώρας του) είναι μετρημένες", πρόσθεσε.

 

Η στρατιωτική παρέμβαση είναι μια επιλογή, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για την παραχώρηση της εξουσίας, όπως δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος της επιτροπής της CEDEAO, Τζέιμς Βίκτορ Γκέμπο. Για το θέμα αυτό πάντως, ο Κάργκμπο εξέφρασε επιφυλάξεις. "Μιλάμε για μια χώρα που έχει τη δεύτερη πιο αναπτυγμένη οικονομία στη Δυτική Αφρική μετά τη Νιγηρία, που είναι αναπτυγμένη και με καλές υποδομές. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη στρατιωτική επιλογή θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι μιλάμε για μια ανεπτυγμένη οικονομία που μπορεί να καταστραφεί από τη στρατιωτική παρέμβαση", είπε.


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.