Έκκληση της Γαλλίδας υπ. Εξωτερικών για προστασία των χριστιανών

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό Μαρί χαρακτήρισε σήμερα τον αντι-χριστιανισμό "τόσο αφόρητο" όσο και τον αντι-σημιτισμό ή τον αντι-ισλαμισμό, ζητώντας από τις ευρωπαϊκές και τις μουσουλμανικές χώρες να κινητοποιηθούν για τους χριστιανούς της Ανατολής που απειλούνται από την αλ Κάιντα.

 

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται αύριο Σάββατο στο Le Figaro Magazine, η κα Αλιό Μαρί ανακοίνωσε ότι κατά την επίσκεψή της την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Ντόχα, με την ευκαιρία του "Φόρουμ για το Μέλλον" (όπου συμμετέχουν οι χώρες της G8, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής), θα απευθύνει "έκκληση για την ανοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών".

 

"Στην αραβική γη, οι αλλοδαποί δεν είναι οι χριστιανοί, είναι οι τρομοκράτες", και "για μας, ο αντι-χριστιανισμός είναι επίσης αφόρητος όπως και ο αντι-σημιτισμός ή ο αντι-ισλαμισμός", δήλωσε.

 

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατήγγειλε σήμερα "αυτό που μοιάζει όλο και περισσότερο" με ένα "ιδιαίτερα μοχθηρό σχέδιο θρησκευτικής κάθαρσης" στη Μέση Ανατολή.

 

Σε αυτές τις χώρες, οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι κυβερνήσεις "δεν θέλουν την αποχώρηση των χριστιανών από την Ανατολή", υπογράμμισε από την πλευρά της η υπουργός.

 

Αποκάλυψε ότι "οι χριστιανικές Aρχές ανησυχούν ότι η στήριξη και η υλική βοήθεια (...) θα μεταβληθούν σε προτροπή για την εξορία". Στο πλαίσιο αυτό, είπε, αυτοί που αισθάνονται ότι απειλούνται θα πρέπει "να έχουν το δικαίωμα του ασύλου" στη Γαλλία, αλλά η απάντηση αυτή "δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως σαφής", τόνισε.

 

Υπενθύμισε επίσης ότι ζήτησε από την Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξωτερικές σχέσεις, και από αρκετούς συναδέλφους, η ασφάλεια των χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής να είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της 31ης Ιανουαρίου.

 

Η συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί "πιο γενικά" στον "σεβασμό όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων", τόνισε.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.