Συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στην Τυνησία

Τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς, μετά τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε μία πόλη της Τυνησίας, την Παρασκευή (χθες), δήλωσαν νοσοκομειακή πηγή και συγγενείς των θυμάτων.

 

Αξιωματούχοι αρνήθηκαν ένα αίτημα να προβούν σε σχόλιο για τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Ργκεμπ, περίπου 210 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας.

 

Η κυβέρνηση της Τυνησίας υποστηρίζει πως μία μειοψηφία εξτρεμιστών που προσπαθεί να πλήξει τη χώρα βρίσκεται πίσω από το κύμα των ταραχών.

 

Νοσοκομειακή πηγή στην Ργκεμπ, που ζήτησε ανωνυμία, δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Ρόιτερ: "Παραλάβαμε τέσσερις ανθρώπους που είχαν τραύματα από κυνηγετικά όπλα. Φέρουν τραύματα στο πρόσωπο, στο στήθος και στα χέρια."

 

Η νοσοκομειακή πηγή ανέφερε πως τρεις από τους τέσσερις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο κοντά στην πόλη Σφαξ, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.

 

Συγγενείς δύο από τους άνδρες τραυματίες, ο Ουάλιντ Μισάουι και ο Ζιεντ Γκάσμι, δήλωσαν τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ πως οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όταν τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας στη Ργκεμπ ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές.

 

Βίαιες ταραχές έχουν ξεσπάσει σε πολλές τυνησιακές πόλεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Διαδηλωτές έχουν πει πως είναι εξοργισμένοι από την έλλειψη θέσεων εργασίας και δηλώνουν πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να επενδύσει περισσότερα στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου.

 

Ο Τυνήσιος πρόεδρος Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Άλι έχει δηλώσει πως οι βίαιες διαμαρτυρίες είναι απαράδεκτες και μπορεί να πλήξουν τα συμφέροντα της Τυνησίας αποθαρρύνοντας επενδυτές και τουρίστες που συνεισφέρουν ένα μεγάλο μερίδιο στα έσοδα της χώρας.

 

Οι τυνησιακές Αρχές λένε πως η αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει βία μόνο όταν ήταν απαραίτητο προκειμένου να σταματήσει διαδηλωτές από το να θέσουν σε κίνδυνο ζωές και να λεηλατήσουν κυβερνητικά κτίρια.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τον πρεσβευτή της Τυνησίας στην Ουάσινγκτον προκειμένου να του παραδώσουν μια επίσημη έκφραση ανησυχίας για τις διαμαρτυρίες, δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Η Ργκεμπ βρίσκεται κοντά στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, όπου ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα οι συγκρούσεις, όταν ένας νεαρός αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος εναντίον των αρχών.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.