Με το μυαλό στην... δουλειά έκαναν πρωτοχρονιά οι Αμερικανοί

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πήραν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς αποφάσεις που σχετίζονται με τη δουλειά φέτος, είτε να προσπαθήσουν να αλλάξουν δουλειά είτε να πάρουν αύξηση ή προαγωγή στον τωρινό τους εργοδότη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή (ώρα ΗΠΑ).

 

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε από τις ιστοσελίδες εργασίας Monster.com και HotJobs.com, το 98% των Αμερικανών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση επιδιώκουν μια αλλαγή στην εργασιακή τους κατάσταση μέσα στο 2011.

 

"Οι εργοδότες κάνουν περισσότερα με πολύ λιγότερα και ο κόσμος έχει αρχίσει να μπουχτίζει", δήλωσε ο Τσαρλς Πέρντι, διευθυντής σύνταξης των ιστοσελίδων.

 

"Πέρυσι ο κόσμος ενέδιδε και ήλπιζε πως δεν θα συνέβαινε το χειρότερο, αλλά τώρα οι άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι για τις εργασιακές τους προοπτικές", είπε.

 

Το 66% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως ψάχνουν για νέα δουλειά με νέο εργοδότη, το 15% πως ελπίζουν για μία αύξηση ή προαγωγή στον τωρινό τους εργοδότη και το 17% ελπίζουν να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση. Το 2% δήλωσε πως είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει.

 

Κυβερνητική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή έδειξε πως οι εργοδότες στις ΗΠΑ προσέλαβαν λιγότερους εργαζόμενους απ΄ό,τι αναμενόταν το Δεκέμβριο και πως ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός ανθρώπων σταμάτησαν να ψάχνουν για δουλειά, μετριάζοντας τις θετικές απόψεις από μία μεγάλη πτώση στο ποσοστό της ανεργίας.

 

Το 42% των ερωτώμενων στην έρευνα του Monster δήλωσαν πως αναμένουν ότι οι συνθήκες απασχόλησης θα βελτιωθούν το 2011, σε σύγκριση με 33% που αναμένουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει και 25% που δεν πιστεύουν ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα.

 

Το 78% πήραν μια απόφαση την Πρωτοχρονιά που σχετίζεται με τη δουλειά τους, συγκριτικά με 68% πέρυσι.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.