Deal News Online

undefined

«Πράσινο» επί της αρχής στο ν/σ για τα ταξί

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιωτικών αλλαγών, ψηφίστηκε επί της αρχής στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί.

 

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε διαλλακτικός στις βελτιωτικές αλλαγές που πρότειναν ορισμένοι βουλευτές. «Αγκάθια» αποτελούν η αλλαγή του συντελεστή, ώστε να βγουν νέες άδειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια, η διαδικασία των μεταβιβάσεων και το άνοιγμα της αγοράς για τα ειδικά προμισθωμένα επταθέσια και εννεαθέσια οχήματα, τα οποία ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι στηρίζει σταθερά.

 

«Το μείζον και το σημαντικό είναι ότι και ως κυβέρνηση και ως Βουλή έχουμε συμφωνήσει πάνω σε ορισμένες αρχές. Με τη θέση του ελληνικού Κοινοβουλίου κλείνουμε ένα θέμα που έχει ανοίξει εδώ και ενάμιση χρόνο και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση», ανέφερε ο κ. Βορίδης προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ειδικό ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τη ρύθμιση της αγοράς των ταξί.

 

Ο Υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχουν εξαιρέσεις «για λόγους υπέρτατου δημόσιου συμφέροντος». «Έχουμε να κάνουμε με μια ρύθμιση για να τακτοποιήσουμε έναν κλάδο. Δεν είναι το μείζον θέμα για να κάνουμε επανάσταση», υπογράμμισε.

 

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου επέκρινε όσους αναγάγουν ως εθνικό θέμα την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει καμία υποχρέωση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είτε για να τα απελευθερώσουμε είτε όχι».

 

«Υπάρχει ειδική εξαίρεση και τα ταξί ρυθμίζονται αποκλειστικά στη βάση εθνικών κριτηρίων» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως για «οτιδήποτε πρέπει να γίνει στη χώρα προκαλούμε ή βάζουμε δικαιολογία την τρόικα». «Μην διογκώνουμε το ρόλο της εκεί που δεν υπάρχει», επεσήμανε η κ. Παπανδρέου.

 

Νωρίτερα, από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Γείτονας αμφισβήτησε ότι βρέθηκε η χρυσή τομή στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, καθώς και στο ότι πρέπει για την Αθήνα να βγουν νέες άδειες, ενώ ο Νάσος Αλευράς υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκαθαριστεί αν τίθεται θέμα τήρησης ευρωπαϊκών οδηγιών. Από την πλευρά του, ο Μίμης Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί, ο υπουργός να βρει τη χρυσή τομή και να αφομοιώσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν».

 

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης τόνισε ότι το κόμμα του έχει συμφωνήσει επί της αρχής και θα το ψηφίσει, αλλά θα πρέπει να γίνουν ορισμένες βελτιωτικές ρυθμίσεις, καθώς -όπως είπε- επιθυμεί ένα ελεγχόμενο και όχι αλόγιστο άνοιγμα του επαγγέλματος, ώστε να μην καταστραφούν οι επαγγελματίες του κλάδου.

 

Την στήριξη του κόμματός του στις αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι στο σύνολό τους δίνουν λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν οι αναγκαίες βελτιωτικές αλλαγές για να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει.

 

«Είναι σωστές οι πρόνοιες του νομοσχεδίου για τα ταξί και αν γίνουν δεκτές οι παρατηρήσεις του κόμματός μας θα βρούμε και τη χρυσή τομή που ο υπουργός προσπαθεί να βρει και όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι», ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

 

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής, καθώς «το μόνο ωφελημένο από τη ρύθμιση θα είναι το μεγάλο κεφάλαιο» και πρόσθεσε ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι να καταστεί η επικοινωνία κοινωνικό αγαθό και να υπάρχει ένας ενιαίος κρατικός φορέας υψηλού επιπέδου».

 

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κατηγόρησε τον κ. Βορίδη ότι για λόγους ψηφοθηρικούς θέλει να ικανοποιήσει και τα ταξί και το νέο του το κόμμα τη ΝΔ.


World Business

Morgan Stanley: Θετική για την Coca Cola HBC

Morgan Stanley: Θετική για την Coca Cola HBC

Με σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) και τιμή στόχο 25 λίρες (περίπου 27,25 ευρώ) ανά μετοχή προτείνει...

Media

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού υπέβαλαν παραίτηση ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο...

Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.