Ελλάδα καλεί Ευρώπη για το μεταναστευτικό

Ευρωπαϊκή χείρα βοηθείας για το μείζον πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, με την οποία συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες.

 

Τη συνάντηση αναμένεται να απασχολήσει θα βρεθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η χώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση από την ΕΕ.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ενημερώσει την Επίτροπο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

 

Επιπλέον θα ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των μέτρων που ελήφθησαν πρόσφατα, προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Εν τω μεταξύ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί».

 

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν την προώθηση διαδικασιών προκειμένου να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι ενεργοποιούνται στα νοσοκομεία ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων που υπάρχουν από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχετική ανακοίνωση για τα νοσοκομεία που θα διαθέτουν τέτοιους χώρους αναμένονται σήμερα, Δευτέρα.

 

Όσον αφορά στα σχέδια για τη δημιουργία κέντρων κράτησης αλλοδαπών, για τα οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα σχετική τροπολογία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σε αυτά τα κέντρα κράτησης δεν θα υπάρχουν μετανάστες που νοσούν, αλλά μόνο άτομα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διοικητικής απέλασης.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.