Ελλάδα καλεί Ευρώπη για το μεταναστευτικό

Ευρωπαϊκή χείρα βοηθείας για το μείζον πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, με την οποία συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες.

 

Τη συνάντηση αναμένεται να απασχολήσει θα βρεθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η χώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση από την ΕΕ.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ενημερώσει την Επίτροπο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

 

Επιπλέον θα ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των μέτρων που ελήφθησαν πρόσφατα, προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Εν τω μεταξύ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί».

 

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν την προώθηση διαδικασιών προκειμένου να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι ενεργοποιούνται στα νοσοκομεία ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων που υπάρχουν από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχετική ανακοίνωση για τα νοσοκομεία που θα διαθέτουν τέτοιους χώρους αναμένονται σήμερα, Δευτέρα.

 

Όσον αφορά στα σχέδια για τη δημιουργία κέντρων κράτησης αλλοδαπών, για τα οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα σχετική τροπολογία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σε αυτά τα κέντρα κράτησης δεν θα υπάρχουν μετανάστες που νοσούν, αλλά μόνο άτομα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διοικητικής απέλασης.


protoselida

Media

Die Zeit: «Καμπανάκι» για την ψυχική υγεία προσφυγόπουλων στη Μόρια

Die Zeit: «Καμπανάκι» για την ψυχική υγεία προσφυγόπουλων…

Ρεπορτάζ για προσφυγόπουλα που ζουν στη Μόρια της Λέσβου και αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές, σύμφωνα με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.