Απόψεις - Άρθρα

Μια εμπειρία από το Άγιο Φως


Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο που γίνεται η εμφάνιση του Αγίου Φωτός, το μεσημέρι Μ. Σαββάτου στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, έρχεται στο νου μου η συγκλονιστική εμπειρία της μητέρας μου εκεί, πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου.

 

Η αγράμματη αυτή γυναίκα, είχε σοβαρό κινητικό πρόβλημα στα κάτω άκρα, και προκειμένου να κινηθεί χρησιμοποιούσε δύο μπαστούνια.

 

Προ δεκαετίας και πλέον, όταν επρόκειτο να γίνει μια εκδρομή στους Άγιους Τόπους, με γνωστό γραφείο Ταξιδιών, στην οποία θα συμμετείχαν και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές της, εκείνη παρ' ότι υπερή-λικη και με το πρόβλημα της αναπηρίας της, ζητούσε επίμονα, να συμ-μετάσχει στη συγκεκριμένη εκδρομή.

 

Πράγματι πέτυχε να πάει και με τη βοήθεια των άλλων συνεκδρο-μέων επισκέφτηκε όλα τα προσκυνήματα, που επισκεφτήκαν και εκείνοι.

 

Όταν όμως έφθασε και η ημέρα του Μ. Σαββάτου, όπου το μεσημέρι θα γινόταν στον Πανάγιο Τάφο, η αφή του Αγίου Φωτός, η μητέρα μου ζητούσε να μεταβεί και εκείνη εκεί, προκειμένου να παραστεί στην τελετή.

 

Επέμενε δε να είναι παρούσα στην τελετή, παρότι οι άλλοι προ-σκυνητές και κυρίως οι αδελφές της, της εξηγούσαν ότι δεν έπρεπε να τους ακολουθήσει, γιατί μέσα στο φοβερό συνωστισμό, που θα υπήρχε, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος θα την έσπρωχνε, θα έπεφτε κάτω, και θα την ποδοπατούσε το πλήθος.

 

Τελικά ετσιθελικά, δεν την πήραν μαζί τους και παρέμεινε στο Ξενο-δοχείο μόνη της, να κλαίει με πικρό παράπονο, επειδή καίτοι βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, δεν θα αξιωνόταν να δει και να ζήσει την αφή του Αγίου Φωτός.

 

Μέσα στο δωμάτιο όμως του Ξενοδοχείου της συνέβη το θαυμαστό:

 

Την ώρα που εμφανίστηκε το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο, την ίδια ακριβώς ώρα, άναψαν και τα κεριά της μητέρας μου μέσα στον Ξενοδοχείο, όπου βρισκόταν!

 

Αυτό το γεγονός το υπερφυσικό γεγονός το απευθύνω τόσο σ' αυτούς που αμφισβητούν την Θεία προέλευση του Αγίου Φωτός, όσο και στους πιστούς για να αντιληφθούμε όλοι, την άνωθεν επιβεβαίωση και της πίστης στο Χριστό αλλά και της Ορθοδοξίας!


Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 19. 04. 2012 - 13:46

Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή