Ενισχύει την Stealthgas ο Βαφειάς

Πλάτη στην εισηγμένη στο Nasdaq, Stealthgas, βάζει ο Χάρης Βαφειάς μέσω ναυλώσεων.

 

Ο κ. Βαφειάς έκλεισε, για τη ναυτιλιακή εταιρεία του Ομίλου, συμφωνία ναύλωσης συνολικού ύψους 43 εκατ. ευρώ.

 

Πρόκειται για ένα ποσό που είναι κατά 5 εκατ. ευρώ υψηλότερο από ό,τι θα αποκόμιζε η Stelathgas εάν ναύλωνε το πλοίο της με τους όρους που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Stealthgas, μέσω της ιδιωτικής του εταιρείας, την Emihar Petroleum, ναύλωσε δύο πλοία της Stealthgas.

 

Αναλυτικότερα, μέσα σε δύο μήνες, η Stealthgas χρονοναύλωσε σε τρίτους εννέα πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG) και ένα product tanker.

 

Μεταξύ αυτών των ναυλώσεων περιλαμβάνεται η ναύλωση του product tanker «Alpine Endurance», στην Emihar Petroleum Inc για τέσσερα χρόνια στα 15.800 δολάρια ημερησίως, περίπου 2.300 δολάρια πάνω από την αγορά.

 

Επίσης περιλαμβάνεται η ναύλωση του «Gas Esco» μεταφορικής ικανότητας 7.500 κ.μ. LPG, που παραδίδεται από τα ναυπηγεία Kanrei της Ιαπωνίας τον Ιούνιο. Το πλοίο ναυλώθηκε από την Emihar Petroleum Inc για πέντε χρόνια με ναύλο 337.250 δολάρια μηνιαίως.

 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, κανένας άλλος εφοπλιστής δεν έχει ναυλώσει πλοία της εισηγμένης του μέσω τρίτης εταιρείας σε υψηλότερα επίπεδα από τη ναυλαγορά, για να βοηθήσει την εταιρεία του και να στηρίξει τους μετόχους του.

 

Τα υπόλοιπα πλοία της Stealthgas που ναυλώθηκαν από τρίτους είναι τα «Gas Elixir», το οποίο ναυλώθηκε για 3,5 χρόνια σε κρατική εταιρεία πετρελαίου της Μ. Ανατολής, το «Gas Shuriken», το οποίο ναυλώθηκε για δύο χρόνια σε εταιρεία πετρελαίου της Α. Ανατολής, το «Gas Defiance», το οποίο ναυλώθηκε για δύο χρόνια επίσης στην ίδια εταιρεία πετρελαίου της Α. Ανατολής, το «Gas Cathar» ναυλώθηκε για ένα χρόνο σε gas trader, το «Gas Flawless» ναυλώθηκε για έξι μήνες σε oil trader, το «Gas Premiership» ναυλώθηκε για δύο ακόμη μήνες σε κρατική εταιρεία πετρελαίου της Ν. Αμερικής, το «Gas Crystal» ναυλώθηκε για τρεις μήνες σε gas trader και τέλος το «Gas Moxie» ναυλώθηκε για άλλους δύο μήνες σε gas trader.

 

Το μέσο εισόδημα από αυτές τις παραπάνω ναυλώσεις ανέρχεται σε 11.000 δολάρια ημερησίως περίπου και έχουν ήδη εξασφαλιστεί έσοδα περίπου 70 εκατ. δολαρίων για φέτος.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.