Θετικότερα τα αποτελέσματα για τις περυσινές εξαγωγές

Εμμένει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων στην εκτίμησή του ότι η αύξηση των εξαγωγών για ολόκληρο το έτος αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και το 7,5%, έναντι αρχικών προβλέψεων ανόδου άνω του 5%, και αιτία της αναπροσαρμογής αποτέλεσε η εμφατική αύξηση κατά σχεδόν 40% της αξίας των ελληνικών εξαγωγών, τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας για το Νοέμβριο, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων.

 

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη: «Σε μία περίοδο διαρκών επιθέσεων και πιέσεων εις βάρος της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές και τις κεφαλαιαγορές, η παγκόσμια πραγματική οικονομία δίνει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά προϊόντα. Οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της Ελλάδας δεν είναι μύθος, αλλά απτή πραγματικότητα, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, σε μία εποχή γενικευμένης κατήφειας. Καθίσταται πλέον σαφές ότι η ουσιαστική στήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, με σχέδιο και προοπτική, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη στη χώρα».

 

Οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 39,8% τον περασμένο Νοέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση σε μηνιαία βάση, αφού ξεπέρασε και αυτή του Οκτωβρίου (+24,1%).

 

Αν τα στοιχεία της εκτίμησης για το Νοέμβριο προστεθούν στα στοιχεία του δεκαμήνου που έχει ήδη ανακοινώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι εξαγωγές στο ενδεκάμηνο Ιαν.-Νοεμβρίου 2010 αυξήθηκαν κατά 7,5% σε σχέση με το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2009 και η αξία τους ανήλθε σε 14.206 εκ. ευρώ από 13.219 εκ.ευρώ.

 

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, και εφόσον η τάση αυτή συνεχιστεί, εκτιμάται ότι οι εξαγωγές στο δωδεκάμηνο του 2010 θα αυξηθούν κατά 7,5% περίπου σε σχέση με το 2009 και η αξία τους θα ξεπεράσει τα 15 δις ευρώ.

 

Οι εισαγωγές στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά -21,4% και η αξία τους υποχώρησε σε 35.326 εκ.€ από 44.917 εκ.ευρώ.


protoselida

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.