Στους δρόμους της Φρανκφούρτης, κατά της λιτότητας

Πολυπληθής διαδήλωση κατά της λιτότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Φρανκφούρτη. Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

 

«Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική της φτωχοποίησης που εφαρμόζει η τρόικα (σ.σ. ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της αντικαπιταλιστικής κίνησης Blockupy, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε 25.000. Η αστυνομία από την πλευρά της μιλά για 20.000 διαδηλωτές.

 

Η διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας, έκλεισε τον κύκλο των τετραήμερων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Φρανκφούρτη, έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προκάλεσαν νομική διένεξη ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Δικαστήριο είχε δώσει άδεια για να γίνει μια εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη καθώς και η διαδήλωση του Σαββάτου, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες. Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες καθώς αψήφησαν την απαγόρευση.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.