Βενιζέλος: Αλαζονικό το δίλλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

 

«Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα 'μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

 

Σχετικά με τη μονομερή καταγγελία-ακύρωση του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κίνηση αυτή δημιουργεί έτσι ένα τετελεσμένο γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σε απομόνωση από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης, δηλαδή από τα κοινοβούλια και τους πολίτες των άλλων κρατών.

 

Συμπλήρωσε ότι όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθήσουν από τη δική τους σκοπιά, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου από τις οποίες έχουμε ζωτική ανάγκη, για τη στήριξη των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, χωρίς την οποία δεν υπάρχουν επενδύσεις και δουλειές για τους ανέργους, για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας όσων πλήττονται από την κρίση.

 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, κορμός των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επένδυση σε ένα μεγάλο και πολυδάπανο κράτος, σε μια Ελλάδα των παλιών ΔΕΚΟ, σε μια κοινωνία του συντεχνιασμού που είναι καταδικασμένη να παρακμάσει μέσα στο αναπτυξιακό αδιέξοδο και τη φτώχια.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα δήθεν της προόδου και της Αριστεράς διακήρυξε σήμερα την πιο συντηρητική, κρατικιστική πολιτική. Αυτή που πληρώνει πολύ ακριβά ο πιο φτωχός και αδύναμος πολίτης. Αυτή που εξέθρεψε τον παρασιτισμό και την διαπλοκή. Η χειρότερη, άλλωστε, μορφή διαπλοκής είναι αυτή που ποντάρει στο πολιτικό αδιέξοδο και την οικονομική καταστροφή για να αγοράσει στη συνέχεια φτηνά τη δημόσια περιουσία και τις περιουσίες των Ελλήνων.

 

«Από όλα έχει ο μπαξές' των προγραμματικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Από την επαναγορά του ΟΤΕ, μέχρι την απαλλαγή των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων από τις υποχρεώσεις τους. Ώστε να κάνουν πάρτυ όχι οι μικροεπαγγελματίες, αλλά όσοι θέλουν να κρύψουν τις δικές τους μεγάλες οφειλές και εκκρεμότητες, μέσα στη γενική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

 

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση.

 

«Το πραγματικό δίλλημα είναι αν παίζουμε με την τύχη της χώρας ή αν κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να σκεφτεί και να ξανασκεφτεί το συμφέρον της οικογένειάς του, το συμφέρον της πατρίδας μας και να πράξει αναλόγως» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.


protoselida

World Business

Εκτοξεύεται η μετοχή της Delphi Technologies

Εκτοξεύεται η μετοχή της Delphi Technologies

Άλμα 53% καταγράφει η μετοχή της Delphi Technologies στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η BorgWarner Inc...

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o Κόμπι Μπράιαντ

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o…

Το Hall Of Fame παρακάμπτει την εκλογική διαδικασία και καθιστά τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ πρώτο...

Αυτοκίνητο

Καλύτερο Εταιρικό Αυτοκίνητο για το 2020 το Νέο Peugeot 2008!

Καλύτερο Εταιρικό Αυτοκίνητο για το 2020 το Νέο…

Η εκδήλωση ανάδειξης των βραβείων «Εταιρικά Αυτοκίνητα της Χρονιάς» πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.