Deal News Online

undefined

Τα διεθνή ΜΜΕ «καλωσορίζουν» τον Γιάννη Στουρνάρα

Άκρως θερμή υποδοχή επιφύλασσαν τα διεθνή ΜΜΕ στον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

 

Οι The New York Times χαρακτηρίζουν το Γιάννη Στουρνάρα ως «δραστήριο και εύγλωττο άνδρα, με γόητρο ροκ σταρ στους οικονομικούς κύκλους της Ελλάδας».

 

Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους Έλληνες οικονομολόγους που θεωρείται ευρέως ότι λειτουργεί πάνω από τις κομματικές πολιτικές, σημειώνει η εφημερίδα. Τόσο ο ίδιος όσο και το ΙΟΒΕ αποτελούσαν σταθερό καταφύγιο για τους Έλληνες ηγέτες που αναζητούσαν ρεαλιστικές εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

«Είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη όσον αφορά στη διαπραγμάτευση κρίσιμων οικονομικών θεμάτων με την τρόικα», σχολιάζει στους NYT ο Βασίλης Δαλαμάγκας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

«Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας σοβαρός και αξιοσέβαστος άνθρωπος που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις αγορές. Δυστυχώς, συμμετέχει σε μια κακή κυβέρνηση, όπου πολλοί πολιτικοί της παλιάς σχολής, με τη λογική της σπατάλης, κατέχουν κρίσιμες θέσεις», σχολιάζει στο βρετανικό δίκτυο ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης.

 

«Θα χρειαστεί να δώσει σκληρές μάχες για να τους αντιμετωπίσει. Μπαίνει σε μια λυκοφωλιά και δεν θα επιβιώσει χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση τη πρωθυπουργού», εκτιμά ο αναλυτής.

 

Αναφερόμενο στον κ. Στουρνάρα το δημοσίευμα της The Wall Street Journal, κάενι λόγο για έναν «βετεράνο τεχνοκράτη που έχει διατελέσει σε κυβερνητικές θέσεις, γνωστό για τη συγκροτημένη σκέψη του». Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι υπέρμαχος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, καθώς πιστεύει ότι μόνο έτσι θα απελευθερωθεί η ελληνική οικονομία, η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολικά αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο και από στενόμυαλες πρακτικές.

 

Η φιλελεύθερη, προσγειωμένη προσέγγισή του θα τον βοηθήσει σημαντικά στον καινούργιο του ρόλο, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Ο κ. Στουρνάρας αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης του μνημονίου με στόχο την επίτευξη ευνοϊκότερων όρων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να δρομολογήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί η Ελλάδα στους δανειστές της, αναφέρει τα δημοσίευμα.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το σχετικό άρθρο της Deutsche Welle, στο οποίο ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζεται ως «ένας φιλελεύθερος οικονομολόγος που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν την ελληνική οικονομία και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά της». Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, πρόκειται για μια «διπλωματική επιλογή στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους ξένους δανειστές της».


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Τεχνολογία

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν να ενημερώνονται, οι πολίτες για τον βαθμό επικινδυνότητας της περιοχής...

Περιβάλλον

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Περίπου 380 φάλαινες έχουν πεθάνει σε ένα τραγικό συμβάν που δεν φαίνεται να έχει ξανακαταγραφθεί στην Αυστραλία, αναφέρουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.