Deal News Online

undefined

Τα διεθνή ΜΜΕ «καλωσορίζουν» τον Γιάννη Στουρνάρα

Άκρως θερμή υποδοχή επιφύλασσαν τα διεθνή ΜΜΕ στον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

 

Οι The New York Times χαρακτηρίζουν το Γιάννη Στουρνάρα ως «δραστήριο και εύγλωττο άνδρα, με γόητρο ροκ σταρ στους οικονομικούς κύκλους της Ελλάδας».

 

Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους Έλληνες οικονομολόγους που θεωρείται ευρέως ότι λειτουργεί πάνω από τις κομματικές πολιτικές, σημειώνει η εφημερίδα. Τόσο ο ίδιος όσο και το ΙΟΒΕ αποτελούσαν σταθερό καταφύγιο για τους Έλληνες ηγέτες που αναζητούσαν ρεαλιστικές εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

«Είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη όσον αφορά στη διαπραγμάτευση κρίσιμων οικονομικών θεμάτων με την τρόικα», σχολιάζει στους NYT ο Βασίλης Δαλαμάγκας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

«Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας σοβαρός και αξιοσέβαστος άνθρωπος που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις αγορές. Δυστυχώς, συμμετέχει σε μια κακή κυβέρνηση, όπου πολλοί πολιτικοί της παλιάς σχολής, με τη λογική της σπατάλης, κατέχουν κρίσιμες θέσεις», σχολιάζει στο βρετανικό δίκτυο ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης.

 

«Θα χρειαστεί να δώσει σκληρές μάχες για να τους αντιμετωπίσει. Μπαίνει σε μια λυκοφωλιά και δεν θα επιβιώσει χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση τη πρωθυπουργού», εκτιμά ο αναλυτής.

 

Αναφερόμενο στον κ. Στουρνάρα το δημοσίευμα της The Wall Street Journal, κάενι λόγο για έναν «βετεράνο τεχνοκράτη που έχει διατελέσει σε κυβερνητικές θέσεις, γνωστό για τη συγκροτημένη σκέψη του». Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι υπέρμαχος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, καθώς πιστεύει ότι μόνο έτσι θα απελευθερωθεί η ελληνική οικονομία, η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολικά αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο και από στενόμυαλες πρακτικές.

 

Η φιλελεύθερη, προσγειωμένη προσέγγισή του θα τον βοηθήσει σημαντικά στον καινούργιο του ρόλο, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Ο κ. Στουρνάρας αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης του μνημονίου με στόχο την επίτευξη ευνοϊκότερων όρων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να δρομολογήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί η Ελλάδα στους δανειστές της, αναφέρει τα δημοσίευμα.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το σχετικό άρθρο της Deutsche Welle, στο οποίο ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζεται ως «ένας φιλελεύθερος οικονομολόγος που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν την ελληνική οικονομία και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά της». Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, πρόκειται για μια «διπλωματική επιλογή στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους ξένους δανειστές της».


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.