Πολιτική

Δημοκρατική Συμμαχία: Πιέζεται υπέρογκα ο ιδιωτικός τομέας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία, με αφορμή την πτώση της Ελλάδας κατά 15 θέσεις μέσα σε μόλις ένα χρόνο στη διεθνή κατάταξη «Ελευθερία στην Οικονομία».

 

Σε ανακοίνωση του κόμματος γίνεται λόγος για «θλιβερή είδηση», καθώς, όπως αναφέρεται, το 2009 η Ελλάδα υποχώρησε στην 88η θέση από την 73η, καταλαμβάνοντας την 37η θέση από τις συνολικά 43 ευρωπαϊκές χώρες. Σημειώνεται ότι η έκθεση λαμβάνει υπ' όψιν την επίδοση των χωρών στην επιχειρηματική ελευθερία, τις κρατικές δαπάνες, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

 

«Όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο κατά την οποία υποτίθεται ότι εφαρμόζεται στην Ελλάδα το αυστηρότερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και "απελευθέρωσης" αγορών», τονίζεται στην ανακοίνωση και ασκείται κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που «στηρίζει την όποια προσαρμογή πιέζοντας υπέρογκα τον ιδιωτικό τομέα, που είναι ο μόνος που παράγει πλούτο και μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο, αντί να ρίξει το βάρος στον περιορισμό των δαπανών του δημόσιου τομέα, της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή