Coca-Cola 3Ε: Στα 109 εκατ. ευρώ τα κέρδη α΄ εξαμήνου

Μειωμένα κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, στα 109 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη του ομίλου της Coca - Cola 3E στο α΄ εξάμηνο του 2012.

 

Την ίδια στιγμή, τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,30 ευρώ, έναντι 0,40 ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2011. Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 192 εκατ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 25% σε σχέση με τα 146 εκατ. ευρώ του α΄ εξαμήνου της περυσινής χρονιάς.

 

Ο όγκος των πωλήσεων για τον όμιλο της Coca-Cola 3E διαμορφώθηκε στα 1,011 δισ. unit cases, μειωμένος κατά 2% σε σχέση με τα 1,036 unit cases του α΄ εξαμήνου του 2011, ενώ ο κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση 1% και ανήλθε στα 3,432 δισ. ευρώ, συγκριτικά με τα 3,396 δισ. ευρώ πέρυσι.

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ομίλου, στις αναδυόμενες αγορές ο όγκος πωλήσεων παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές υποχώρησε κατά 5% και 4% αντίστοιχα.

 

Όσον αφορά στις κατηγορίες προϊόντων, ο όγκος πωλήσεων στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών σημείωσε πτώση 1%, ενώ οι πωλήσεις των ποτών ενέργειας κατέγραψαν αύξηση 5%. Ο όγκος πωλήσεων στην κατηγορία του έτοιμου προς κατανάλωση τσαγιού παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, ενώ στις κατηγορίες των χυμών και του εμφιαλωμένου νερού κατέγραψε μείωση 6%.

 

Οι πωλήσεις των προϊόντων με το σήμα Coca-Cola παρέμειναν αμετάβλητες με την Coca-Cola να παρουσιάζει αύξηση κατά 1% και την Coca-Cola Zero κατά 9%.

 

Σημειώνεται επίσης πως ο όμιλος αύξησε ή διατήρησε το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών στις περισσότερες από τις αγορές συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι πρωτοβουλίες αύξησης των εσόδων αντιστάθμισαν πλήρως τις συνολικές αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών και τις υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες, σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση. Ο συνδυασμός χαμηλότερου όγκου πωλήσεων και δυσμενών μεταβολών των νομισματικών ισοτιμιών λειτούργησε εις βάρος των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών τα οποία μειώθηκαν κατά €57 εκατ.

 

Σε ό,τι αφορά τις ελεύθερες ταμειακές ροές και κεφαλαιουχικές δαπάνες, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν σε €96 εκατ. Για την τριετία 2012-2014 ο όμιλος σκοπεύει να επενδύσει €1,45 δισ. σε σωρευτικές κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να κυμανθούν στα €1,45 δισ.

 

Ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Hellenic, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε: «Συνεχίσαμε να ενισχύουμε την παρουσία μας στην αγορά, εν μέσω ενός ολοένα και πιο απρόβλεπτου δυσμενούς εξωτερικού περιβάλλοντος. Σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις ανά κιβώτιο κατέγραψαν αύξηση κατά 3% χωρίς να συνυπολογίζουμε την επίδραση του υπερπληθωρισμού στη Λευκορωσία.

 

Η οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. όπου δραστηριοποιούμαστε. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναμένουμε υποχώρηση των πιέσεων που ασκεί το κόστος πρώτων υλών, αν και αναμένουμε ολόκληρο σχεδόν το όφελος να αντισταθμιστεί από τις αυξανόμενες πιέσεις των δυσμενών συναλλαγματικών ισοτιμιών. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας για ενίσχυση της θέσης μας στην αγορά και παράλληλα αύξηση των εσόδων με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον όγκο πωλήσεων, μείωση του λειτουργικού κόστους και αύξηση της αποδοτικότητας, κινήσεις που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών για το 2012 και εφεξής.

 

Συνεχίζουμε να επενδύουμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι εφαρμόζουμε τη σωστή στρατηγική και έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να αντεπεξέλθουμε στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον και να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους μας. Οι ενέργειες συνεχούς μείωσης του λειτουργικού κόστους, αύξησης της παραγωγικότητας και βελτίωσης στη διεξαγωγή της συνολικής εμπορικής στρατηγικής μας μάς επιτρέπουν να τοποθετηθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν όταν οι συνθήκες στην αγορά εν τέλει βελτιωθούν».


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

Στοχεύει στη δημιουργία ενός κινητήρα, ο οποίος να αποδίδει 150-200 άλογα

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.