Οικονομία

S&P: Ενδεχόμενο πακέτο δεν θα επηρέαζε την αξιολόγηση της Ισπανίας

Τη διαβεβαίωση ότι ενδεχόμενο συνολικό σχέδιο διάσωσης της ισπανικής οικονομίας δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας έδωσε χθες η Standard & Poor's.

 

Όπως επισήμανε ο οίκος αξιολόγησης «μέχρι στιγμής η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει να ζητήσει ένα συνολικό σχέδιο διάσωσης, παρά τις αυξανόμενες προβλέψεις ότι αυτό μπορεί να συμβεί το Σεπτέμβριο, όταν θα έχουν καθοριστεί καλύτερα οι όροι που θα συνδεθούν πιθανώς με το πρόγραμμα βοήθειας».

 

«Αν η Ισπανία αποφασίσει να ζητήσει ένα συνολικό σχέδιο διάσωσης, αυτό θα σημαίνει, σύμφωνα με εμάς, μια δημόσια αναγνώριση ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες να χρηματοδοτηθεί μόνη της σε βιώσιμα επίπεδα στις κεφαλαιαγορές», σημείωσε η S&P.

 

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης υπογράμμισε εξάλλου στην ανακοίνωσή του ότι «οι δυνάμει πλεονεκτικοί όροι υπό τους οποίους μπορεί να λάβει (η Ισπανία) ένα συνολικό σχέδιο διάσωσης θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας του προγράμματος μεταρρυθμίσεων (της κυβέρνησης), το οποίο είναι ήδη φιλόδοξο και πολιτικά ισχυρό».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή