Οικονομία

«Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν»

Οι προσπάθειες της Ελλάδας, που ήδη έχουν αρχίσει με τη μείωση του ελλείμματος που έχει συντελεστεί, πρέπει να συνεχιστούν με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε επίσης το θέμα των συνεχών δηλώσεων που βλάπτουν την ελληνική υπόθεση.

 

«Ο κ. Ρομπάι δεν είναι ένας από αυτούς», είπε ο κ. Σαμαράς, ευχαριστώντας τον Βέλγο αξιωματούχο για το γεγονός ότι είναι ένας αληθινός φίλος της Ελλάδας.

 

Έθεσε, τέλος, και το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΕΕ να πιέσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών να δέχονται πίσω όσους συλλαμβάνονται να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα. «Τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και εξήρε τις «θαρραλέες αποφάσεις των πολιτών» να μείνει η χώρα στο Ευρώ.

 

Τόνισε επίσης την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της φοροδιαφυγής και της σημασίας που έχει να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους.

 

Αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΕΚΤ, οι οποίες θα βοηθήσουν και την Ελλάδα, ενώ ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για τη Νομισματική και Πολιτική Ένωση.


επιστροφή στην αρχή