«Φιλί ζωής» Μέρκελ προς την Ελλάδα Προτεινόμενο

Στροφή στην πολιτική της για την Ελλάδα δείχνει να κάνει η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς η γερμανίδα καγκελάριος δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει η Αθήνα την ευρωζώνη, τουλάχιστο πριν από τις εθνικές εκλογές της Γερμανίας του επόμενου έτους.

 

Κάνοντας «στην άκρη» τις αποφάσεις της Τρόικα η γερμανίδα καγκελάριος «κλείνει το μάτι» στην ελληνική κρίση ανακοινώνοντας σε στενούς συνεργάτες της ότι «πρέπει να δοθεί μια λύση», καθώς φοβάται ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Η βασική απόφαση υπέρ της Ελλάδας ελήφθη στην καγκελαρία πριν ακόμη οι εκπρόσωποι της Τρόικας ξεκινήσουν για την Αθήνα.

 

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει σε καμία περίπτωση ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης προς την Αθήνα, καθώς δεν έχει διασφαλίσει στην περίπτωση αυτή την πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου. Αντ' αυτού θα μπορούσε να αναδιαρθρωθεί το παρόν πρόγραμμα στήριξης. Να αυξηθεί το ποσό της επόμενης δόσης, εφόσον κριθεί αναγκαίο, και να μειωθούν αντίστοιχα τα ποσά των επόμενων δόσεων.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Spiegel-Online , η κα Μέρκελ σκάφτεται το μεγάλο πολιτικό κόστος που θα προξενούσε μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Σε μια τέτοια περίπτωση οι απώλειες για τη Γερμανία θα ανέρχονταν στα 62 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Οι ζημιές, για τη Γερμανία όμως δεν φτάνουν μόνο σε αυτό το επίπεδο. Η γερμανική κυβέρνηση θα αναγκαζόταν ενδεχομένως να σταθεροποιήσει άλλες προβληματικές χώρες όπως είναι η Ιταλία και η Ισπανία μόνο με μια «κοινή ένωση χρέους». Είναι φανερό, λοιπόν, πως μια ελληνική αποχώρηση από το ευρώ συνεπάγεται πάρα πολλούς κινδύνους.


protoselida

Media

10% και 4o το MEGA στην επιστροφή του

10% και 4o το MEGA στην επιστροφή του

Με το δεξί μπήκε το Mega χθες στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της, καθώς κατέκτησε την...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

“Rental Company of the Year” η Avis

“Rental Company of the Year” η Avis

Τη διάκριση της κορυφαίας εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα ("Rental Company of the Year") για...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.