Η «Άρτεμις» κυνηγά τη μαύρη εργασία

Σε εφαρμογή θέτει η κυβέρνηση την επιχείρηση «Άρτεμις» που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση και την πάταξη της μαύρης εργασίας, αλλά και την επιβολή ποινών σε όσους απασχολούν ανασφάλιστους Έλληνες εργαζόμενους αλλά και παράνομους μετανάστες.

 

Στοχευόμενους ελέγχους θα πραγματοποιήσει η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από εντολή του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση, που σαν απώτερο στόχο έχει την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Παράλληλα τροποποιείται η απόφαση για τη χρήση του «εργόσημου» δηλαδή του ενσήμου που πρέπει να αγοράζουν όσοι απασχολούν περιστασιακά εργαζόμενους.

 

Το σχέδιο «Άρτεμις» προβλέπει μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, την προστασία των εργαζομένων από εργοδοτικές αυθαιρεσίες και την ενίσχυση των συνεργασιών με άλλα ελεγκτικά σώματα με παρεμφερείς αρμοδιότητες.

 

Οι πρώτοι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε ιδιωτικά γραφεία συμβούλων εργασίας και εταιρείες προσωρινής απασχόλησης, σε συνεργεία καθαρισμού και εταιρίες security, σε τομείς εμπορικού ενδιαφέροντος όπως super market, πολυκαταστήματα και εποχικά καταστήματα, σε εταιρίες διανομής, τράπεζες, κλινικές, γηροκομεία και αποκλειστικές νοσοκόμες, ινστιτούτα αισθητικής, ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δραστηριότητες σχετικές με την φυσική ευεξία, συνεργεία – βενζινάδικα, φροντιστήρια για μαθητές και φροντιστήρια ξένων γλωσσών καθώς και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.