Βέμπερ και Ντράγκι υποψήφιοι διάδοχοι του Τρισέ

Δύο υποψηφιότητες έχουν ήδη προβάλει στο δρόμο για τη διαδοχή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου του 2011.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Μπλούμπεργκ, πρόκειται για το Γερμανό κ. Άξελ Βέμπερ, ο οποίος είναι σήμερα Πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της χώρας του, και τον Ιταλό κ. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας του και επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Φόρουμ.

 

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της ότι την προώθηση της υποψηφιότητας του κ. Βέμπερ θα ξεκινήσει η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Άνγκελα Μέρκελ, εκπρόσωπος της οποίας δεν διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα.

 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ήταν τιμή για τον ίδιο, αν επιλεγόταν ο κ. Ντράγκι για Πρόεδρος της ΕΚΤ.

 

Ο κ. Βέμπερ συγκαταλέγεται, σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ, στα "γεράκια" της νομισματικής πολιτικής, λόγω της έμφασης που δίνει στην αντιμετώπιση των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών. Ο κ. Βέμπερ επέκρινε την αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ερχόμενος σε αντίθεση με τον κ. Τρισέ, ο οποίος σημείωσε πρόσφατα ότι η σχετική απόφαση ελήφθη από την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.