Ειδήσεις - Ελλάδα

Σε κινητοποιήσεις πρασανατολίζονται οι πρατηριούχοι


Κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων στους Μεθοριακούς σταθμούς Κήπων Έβρου, Ευζώνων και Κακαβιάς, εισηγείται το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

 

Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι "η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπ. Οικονομικών, για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων, δίχως σχετική μελέτη του θέματος, θα ανοίξει εκ νέου νέα λαθρεμπορικά κανάλια με απώλεια δημοσίων εσόδων, πολλαπλάσια των πιθανολογούμενων εσόδων από την πώληση αφορολόγητων καυσίμων από τα Κ.Α.Ε., αλλοιώνοντας τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας, οδηγώντας πολλά πρατήρια στην έξοδο και πολλούς εργαζόμενους στην ανεργία".

 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η πολιτική των υψηλών τιμών στα καύσιμα έχει σπρώξει πολλούς καταναλωτές για προμήθεια καυσίμων στα γειτονικά φθηνά πρατήρια της Βουλγαρίας και των Σκοπίων με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται σε κλείσιμο τα ελληνικά πρατήρια.

 

Διαβάστε επίσης: Βενζινοπώλες απέκλεισαν για μισή ώρα τα σύνορα


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή