Μια νεκρή και 11 τραυματίες στην Υεμένη

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και επτά άλλοι άμαχοι καθώς και τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και τους μαχητές του αυτονομιστικού κινήματος στη νότια Υεμένη, έγινε σήμερα γνωστό από ιατρικές πηγές.

 

Η Άντμπα Γιαχία Χουσέιν σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής από την πτώση μιας οβίδας στο σπίτι της στο Χαμπιλαγιούν στην επαρχία Λαχέτζ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ανάφεραν ότι υπάρχουν επίσης έξι τραυματίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας της.

 

Συνολικά, επτά τραυματίες εισήχθησαν στο νοσοκομείο σήμερα, δήλωσε από την πλευρά της μια ιατρική πηγή.

 

Η έκρηξη της οβίδας έγινε κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στους ένοπλους αντάρτες, που είχαν οχυρωθεί στο εσωτερικό του Χαμπιλαγιούν, και τις ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την πόλη, δήλωσαν οι κάτοικοι.

 

Από την πλευρά του, ο στρατός δήλωσε ότι υπάρχουν τέσσερις τραυματίες στις τάξεις του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι τα όπλα σίγησαν αργά το απόγευμα.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις που προσπαθούσαν να εισέλθουν από το Δεκέμβριο στο Χαμπιλαγιούν, προπύργιο του αυτονομιστικού Κινήματος του νότου, κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους διάφορα χωριά και θέσεις γύρω από την πόλη, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αντάρτες, δήλωσαν κάτοικοι.

 

"Οι δυνάμεις ασφαλείας, υποστηριζόμενες από μονάδες του στρατού, κατάφεραν να ενισχύσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή του Χαμπιλαγιούν", ανέφερε από την πλευρά του, το επίσημο πρακτορείο Saba χωρίς να διευκρινίζει το καθεστώς προώθησης των θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων.

 

Στρατιωτικές ενισχύσεις, μεταξύ των οποίων και δεκάδες μεταφορές στρατευμάτων, αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, που εστάλησαν στα μέσα Δεκεμβρίου, στην επαρχία του Λαχέτζ, αγωνίζονται από τότε για να προωθήσουν τις θέσεις τους προς το Χαμπιλαγιούν, που ελέγχεται από τους ενόπλους του Κινήματος του νότου.

 

Στη γειτονική επαρχία της Σάμπουα, οι αρχές συνέλαβαν 12 οπαδούς του Κινήματος του νότου επειδή φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε από τις αρχές, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Το νότιο τμήμα της Υεμένης, το οποίο ήταν ανεξάρτητο κράτος πριν από το 1990, είναι το θέατρο της αμφισβήτησης των νοτίων που ζητούν αυτονομία ή ανεξαρτησία, ενώ το δίκτυο της Αλ Κάιντα είναι όλο και πιο ενεργό στο νότιο τμήμα της χώρας.


protoselida

World Business

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Πάνω από 10% ενισχύθηκε η μετοχή της Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.