Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες σε Ν. Αφρική - Μοζαμβίκη

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει το θάνατο ή την εξαφάνιση τουλάχιστον 40 πολιτών, στη Νότια Αφρική, ενώ έχουν καταστρέψει χιλιάδες σπίτια και στη γειτονική Μοζαμβίκη, η οποία θρηνεί δέκα νεκρούς, ανακοινώθηκε σήμερα από τοπικούς αξιωματούχους.

 

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις από τα τέλη Δεκεμβρίου έως σήμερα έχουν προκαλέσει τεράστιες πλημμύρες στις δύο αυτές χώρες, ενώ το νοτιαφρικανικό υπουργείο Συντονισμού ανέφερε ότι εννέα επαρχίες έχουν κηρυχθεί κατεστραμμένες ζώνες.

 

Στην ίδια ανακακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι ο στρατός έχει επιστρατευθεί για τη σωτηρία πολιτών και στη μεταφορά τους από περιοχές με πολύ μεγάλες καταστροφές.

 

"Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειωθούν οι πιθανότητες μελλοντικών απωλειών ζωών και καταστροφης της περιουσίας των πολιτών", ανέφερε ο υπουργός Συντονισμού, Σιζέλο Σικέκα.

 

Στη Μοζαμβίκη περίπου 15 χιλιάδες πολίτες έχουν μεταφερθεί από τα τελείως κατεστραμμένα σπίτια τους σε πιο ασφαλείς περιοχές, μετέδωσε ο κρατικός ραδιοσταθμός της χώρας, που πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις πλημμύρες είναι δέκα.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

Στοχεύει στη δημιουργία ενός κινητήρα, ο οποίος να αποδίδει 150-200 άλογα

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.