Συμφωνία χωρίς μείωση μισθών για γερμανικούς σιδηροδρόμους

Ο ανταγωνισμός στην αγορά των περιφερειακών σιδηροδρομικών μεταφορών στη Γερμανία δεν θα γίνεται πλέον επί τη βάσει της μείωσης των μισθών των εργαζομένων, σύμφωνα με κλαδική συμφωνία που ανακοίνωσαν σήμερα η Deutsche Bahn, οι ιδιώτες περιφερειακοί ανταγωνιστές και το συνδικάτο των εργαζομένων EVG.

 

«Δεν θα υπάρχει πλέον στο μέλλον ανταγωνισμός βασισμένος στο μισθολογικό 'ντάμπινγκ' (μείωση)», τόνισε ευαρεστημένος ο μεσολαβητής στις διαβουλεύσεις Πέτερ Στρουκ, πρώην διαπρεπής προσωπικότητα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

 

Η συμφωνία προβλέπει πως οι μισθοί των εργαζομένων στις περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές θα ευθυγραμμισθούν με τους βασικούς μισθούς των συναδέλφων τους της Deutsche Bahn, οι οποίοι πρόκειται να αυξηθούν κατά 3,8% σε δύο στάδια. Η έναρξη της ισχύος της συμφωνίας έχει ορισθεί για την 1η Φεβρουαρίου.

 

Μολαταύτα, οι εργαζόμενοι της κρατικής Deutsche Bahn θα συνεχίσουν να αμείβονται πιο πλουσιοπάροχα από τους συναδέλφους τους, χάρις στα επιδόματα και άλλες κοινωνικές παροχές, μολαταύτα η μισθολογική διαφορά με τους άλλους εργαζόμενους στον τομέα δεν πρόκειται να ξεπερνά το 6,5%, τόνισε ο Στρουκ.

 

Με τη συμφωνία τούτη ολοκληρώνονται με επιτυχία οι δύσκολες διαβουλεύσεις που έχουν αρχίσει από δύο ετών, και οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν από πολλές εντάσεις, με προγραμματισμένες απεργίες, όπως εκείνη στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η οποία προξένησε μεγάλη αναστάτωση στις σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Πλεόνασμα 1.361 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 1.262...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.