Ο ΟΗΕ καλεί σε ενεργειακή «επανάσταση»

Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν σήμερα έκκληση για μια καθαρή ενεργειακή επανάσταση που θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στον παγκόσμιο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων και των 1,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν επί του παρόντος πρόσβαση σε αυτήν.

 

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν δήλωσε σε ομιλία του στην Τέταρτη Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ενέργεια στο Μέλλον (Fourth World Future Energy Summit) στο Αμπού Ντάμπι, ότι η παροχή ενέργειας μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φτώχειας και τη βελτίωση των Υπηρεσιών Υγείας στο πλαίσιο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας για τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

 

"Η πρόκληση για μας είναι ο μετασχηματισμός", δήλωσε ο Μπαν. "Χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη επανάσταση καθαρής ενέργειας - μια επανάσταση που κάνει την ενέργεια διαθέσιμη και προσιτή για όλους", είπε.

 

Μια ενεργειακή επανάσταση "θα προκαλέσει περικοπή της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την ενδυνάμωση των ανθρώπων για να φροντίσουν για τις ζωές τους και να βελτιώσουν την παγκόσμια οικονομία", είπε.

 

Η κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% κατά τα επόμενα 20 έτη, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να βασίζονται στα παραδοσιακά καύσιμα βιομάζας για μαγείρεμα, θέρμανση και άλλες βασικές καθημερινές ανάγκες, δήλωσε ο Μπαν.

 

Η χρήση των καυσίμων βιομάζας και του άνθρακα σε φτωχές περιοχές του κόσμου έχει οδηγήσει σε μια εσωτερική ρύπανση του αέρα η οποία σκοτώνει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά. Ο απολογισμός των νεκρών είναι διπλάσιος από τον αριθμό των θανάτων που συνδέονται με την ελονοσία παγκοσμίως.

 

Τα καύσιμα από βιομάζα και ο άνθρακας είναι παραδοσιακά ενεργειακά προϊόντα για περίπου 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, από τον συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό των 6,8 δισ. ευρώ.


protoselida

World Business

Ενισχυμένα έσοδα για Peugeot

Ενισχυμένα έσοδα για Peugeot

Ωθούμενη από τα νέα της προϊόντα, η Peugeot SA ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα στο γ΄ τρίμηνο.

Media

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

«Αντίο Βαλκάνια;» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το 2025

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το…

Η Κίνα αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης εμπορικών υπηρεσιών 5G με τις εκτιμήσεις...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.