Ο ΟΗΕ καλεί σε ενεργειακή «επανάσταση»

Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν σήμερα έκκληση για μια καθαρή ενεργειακή επανάσταση που θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στον παγκόσμιο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων και των 1,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν επί του παρόντος πρόσβαση σε αυτήν.

 

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν δήλωσε σε ομιλία του στην Τέταρτη Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ενέργεια στο Μέλλον (Fourth World Future Energy Summit) στο Αμπού Ντάμπι, ότι η παροχή ενέργειας μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φτώχειας και τη βελτίωση των Υπηρεσιών Υγείας στο πλαίσιο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας για τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

 

"Η πρόκληση για μας είναι ο μετασχηματισμός", δήλωσε ο Μπαν. "Χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη επανάσταση καθαρής ενέργειας - μια επανάσταση που κάνει την ενέργεια διαθέσιμη και προσιτή για όλους", είπε.

 

Μια ενεργειακή επανάσταση "θα προκαλέσει περικοπή της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την ενδυνάμωση των ανθρώπων για να φροντίσουν για τις ζωές τους και να βελτιώσουν την παγκόσμια οικονομία", είπε.

 

Η κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% κατά τα επόμενα 20 έτη, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να βασίζονται στα παραδοσιακά καύσιμα βιομάζας για μαγείρεμα, θέρμανση και άλλες βασικές καθημερινές ανάγκες, δήλωσε ο Μπαν.

 

Η χρήση των καυσίμων βιομάζας και του άνθρακα σε φτωχές περιοχές του κόσμου έχει οδηγήσει σε μια εσωτερική ρύπανση του αέρα η οποία σκοτώνει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά. Ο απολογισμός των νεκρών είναι διπλάσιος από τον αριθμό των θανάτων που συνδέονται με την ελονοσία παγκοσμίως.

 

Τα καύσιμα από βιομάζα και ο άνθρακας είναι παραδοσιακά ενεργειακά προϊόντα για περίπου 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, από τον συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό των 6,8 δισ. ευρώ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

SZ: Καλύτερα ένα μικρό βήμα στο προσφυγικό, παρά τίποτα

SZ: Καλύτερα ένα μικρό βήμα στο προσφυγικό, παρά…

Παρά το ότι η σύνοδος των υπoυργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στο Ελσίνκι για μια...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.