"Βέλη" κατά Γερμανίας για τις διοξίνες

"Εγκληματική" χαρακτήρισαν οι ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων, την πράξη μιας χούφτας παραγωγών ζωοτροφών της Γερμανίας, οι οποίοι ανέμειξαν ζωοτροφές με ζωϊκά λίπη φορτωμένα με διοξίνες που πέρασαν στα ζώα και από εκεί στη διατροφική ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να εξασφαλίσουν μειωμένο κόστος και φθηνότερες τιμές πώλησης των ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους.

 

Στην δήλωσή του, για λογαριασμό της Κομισιόν, ο αρμόδιος Επίτροπος, Τζον Ντάλι, παραδέχθηκε ότι περίπου 200.000 τόννοι ζωοτροφές, μολυσμένες, με τις επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, διοξίνες, παραδόθηκαν σε περίπου 1.800 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Γερμανία και σε 4.800 στις γειτονικές με την Γερμανία χώρες.

 

Από τις 4.800 αυτές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, είπε, οι 900 βρίσκονται ακόμη μπλοκαρισμένες.

 

Παραδέχθηκε, ακόμη, ότι τώρα η ΕΕ εξετάζει την επιβολή κανονισμού που να απαγορεύει την ανάμειξη ζωοτροφών με ζωϊκά λίπη, και ότι το σύστημα αυτοελέγχου για τον εντοπισμό διοξινών στις ζωοτροφές στην Γερμανία, δεν λειτούργησε ικανοποιητικά.

 

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξαν ότι η εν λόγω εγκληματική πράξη υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να υπάρξει μειωμένο κόστος παραγωγής ζωοτροφών και κατά συνέπεια, πώλησή τους σε φθηνότερες και περισσότερο ανταγωνιστικές τιμές.

 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μάρτιν Χάουσλινγκ, το διατροφικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στην Γερμανία, δεν αποτελεί σύμπτωση ούτε ένα τυχαίο περιστατικό.

 

Μία χούφτα επιχειρήσεις στην Γερμανία, κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ, με την ανάμειξη ζωοτροφών με ζωϊκά λίπη, απειλούνται μόνο με χρηματικά πρόστιμα και όχι με κακουργηματικές ποινές και εν τέλει, κατηγορούμενοι βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι, τόνισε χαρακτηστικά.

 

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς, Σαμπίν Γουΐλς, κατήγγειλε ότι οι μολυσμένες με διοξίνη ζωοτροφές, προήλθαν από την παραγωγή βιοντίζελ που, μέσω της διατροφής των ζώων, πέρασε στην ανθρώπινη διατροφική αλυσίδα με κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

 

Το 80% των διοξινών που λαμβάνει ο άνθρωπος, είπε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, προέρχεται από τ' αυγά, το κρέας και το γάλα.

 

Κατά τον αρμόδιο Επίτροπο, το θέμα των μολυσμένων με διοξίνη ζωοτροφών θα συζητηθεί, σε επίπεδο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, την επόμενη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.


protoselida

World Business

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Πάνω από 10% ενισχύθηκε η μετοχή της Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.