Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής ιδρύεται στην Γερμανία

Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο οποίο θα μετέχει ως μέλος και η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, ιδρύεται με απόφαση της εντεταλμένης του Βερολίνου, καθηγήτριας Μαρίας Μπέμερ.

 

Περιγράφοντας τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου η κ. Μπέμερ το χαρακτήρισε ως «βήμα διαλόγου», όπου γερμανοί και μετανάστες «δεν θα μιλούν ο ένας για τον άλλον», αλλά «θα συζητούμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια, ώστε να καταλήγουμε από κοινού σε εποικοδομητικές λύσεις».

 

«Η συμπερίληψη της ΟΕΚ στο νέο αυτό σχήμα της γερμανικής κυβέρνησης, για την πολιτική της αναφορικά με τους μετανάστες, που κατά το κυβερνητικό οργανόγραμμα θα αναφέρεται απ' ευθείας στην Καγκελάριο, αποτελεί άλλη μια περίτρανη εκδήλωση εμπιστοσύνης προς την οργανωμένη ελληνική ομογένεια, ως αξιόπιστου συμβούλου της Καγκελαρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΚ Γερμανίας.

 

Το Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα αποτελείται από 32 μέλη, στο οποίο θα συμμετάσχουν δέκα επιλεγμένες οργανώσεις μεταναστών, μεταξύ των οποίων και η ΟΕΚ, αλλά και τα τρία επίσημα χριστιανικά δόγματα της χώρας (καθολική, ευαγγελική και ελληνορθόδοξη εκκλησία), όπως και η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στη Γερμανία.

 

Ανάμεσα στους θεσμικούς παράγοντες θα είναι η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η Μόνιμη Σύνοδος των Υπουργών Ενσωμάτωσης των ομοσπόνδων κρατιδίων, Συνδικάτα, Εργοδοσία, το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Εργασίας, κοινωνικά ιδρύματα, επιστήμονες και ερευνητές.

 

Τα κυριότερα θέματα με τα οποία θα ασχολείται το Συμβούλιο θα είναι αυτά της γλώσσας (γερμανική και μητρική), παιδεία, επαγγελματική αποκατάσταση και ενσωμάτωση στη γερμανική κοινωνία.


protoselida

World Business

Kimberly-Clark: Αυξημένες πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο

Kimberly-Clark: Αυξημένες πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο

Οριακή αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις της Kimberly-Clark στο δ΄ τρίμηνο, επιτρέποντας στην εταιρεία να υπερβεί...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.