Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής ιδρύεται στην Γερμανία

Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο οποίο θα μετέχει ως μέλος και η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, ιδρύεται με απόφαση της εντεταλμένης του Βερολίνου, καθηγήτριας Μαρίας Μπέμερ.

 

Περιγράφοντας τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου η κ. Μπέμερ το χαρακτήρισε ως «βήμα διαλόγου», όπου γερμανοί και μετανάστες «δεν θα μιλούν ο ένας για τον άλλον», αλλά «θα συζητούμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια, ώστε να καταλήγουμε από κοινού σε εποικοδομητικές λύσεις».

 

«Η συμπερίληψη της ΟΕΚ στο νέο αυτό σχήμα της γερμανικής κυβέρνησης, για την πολιτική της αναφορικά με τους μετανάστες, που κατά το κυβερνητικό οργανόγραμμα θα αναφέρεται απ' ευθείας στην Καγκελάριο, αποτελεί άλλη μια περίτρανη εκδήλωση εμπιστοσύνης προς την οργανωμένη ελληνική ομογένεια, ως αξιόπιστου συμβούλου της Καγκελαρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΚ Γερμανίας.

 

Το Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα αποτελείται από 32 μέλη, στο οποίο θα συμμετάσχουν δέκα επιλεγμένες οργανώσεις μεταναστών, μεταξύ των οποίων και η ΟΕΚ, αλλά και τα τρία επίσημα χριστιανικά δόγματα της χώρας (καθολική, ευαγγελική και ελληνορθόδοξη εκκλησία), όπως και η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στη Γερμανία.

 

Ανάμεσα στους θεσμικούς παράγοντες θα είναι η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η Μόνιμη Σύνοδος των Υπουργών Ενσωμάτωσης των ομοσπόνδων κρατιδίων, Συνδικάτα, Εργοδοσία, το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Εργασίας, κοινωνικά ιδρύματα, επιστήμονες και ερευνητές.

 

Τα κυριότερα θέματα με τα οποία θα ασχολείται το Συμβούλιο θα είναι αυτά της γλώσσας (γερμανική και μητρική), παιδεία, επαγγελματική αποκατάσταση και ενσωμάτωση στη γερμανική κοινωνία.


protoselida

Media

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

«Αντίο Βαλκάνια;» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το 2025

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το…

Η Κίνα αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης εμπορικών υπηρεσιών 5G με τις εκτιμήσεις...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.