Εγκλωβισμένη στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων η βουλγαρική κυβέρνηση

"Εγκλωβισμένη" σε έναν ανεπιτυχή κύκλο ιδιωτικοποιήσεων εταιρειών είναι η βουλγαρική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τις απαντήσεις αναλυτών, εργοδοτών και συνδικαλιστών, σε έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Έρευνας Οικονομίας της Αγοράς στη Βουλγαρία.

 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, η αποτυχία ολοκλήρωσης των διαδικασιών ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών "απέδειξε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι χαώδης και αμφισβητήσιμος".

 

Από τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων, η κυβέρνηση προσδοκούσε να αυξήσει τα έσοδα κατά 80 εκατ. λέβα (περίπου 40 εκ. ευρώ), ωστόσο ο στόχος δεν επιτεύχθηκε.

 

Το καλοκαίρι του 2010, σημειώθηκε η πρώτη "απόπειρα" έναρξης του κύκλου ιδιωτικοποιήσεων, όπως αυτός σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ, τονίζεται στην έρευνα του Ινστιτούτου.

 

Στο πρώτο "πακέτο" των εταιρειών προς ιδιωτικοποίηση, περιλαμβάνονταν 29 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους, όπως του τεχνολογικού εξοπλισμού και της βιομηχανίας.

 

Το 2011, σύμφωνα με την έρευνα, η βουλγαρική κυβέρνηση αναμένεται ότι θα καταφέρει, τελικά, να προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη πώληση της καπνοβιομηχανίας Bulgartabac Holding AD.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο στον Καναδά

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο…

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.