Εγκλωβισμένη στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων η βουλγαρική κυβέρνηση

"Εγκλωβισμένη" σε έναν ανεπιτυχή κύκλο ιδιωτικοποιήσεων εταιρειών είναι η βουλγαρική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τις απαντήσεις αναλυτών, εργοδοτών και συνδικαλιστών, σε έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Έρευνας Οικονομίας της Αγοράς στη Βουλγαρία.

 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, η αποτυχία ολοκλήρωσης των διαδικασιών ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών "απέδειξε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι χαώδης και αμφισβητήσιμος".

 

Από τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων, η κυβέρνηση προσδοκούσε να αυξήσει τα έσοδα κατά 80 εκατ. λέβα (περίπου 40 εκ. ευρώ), ωστόσο ο στόχος δεν επιτεύχθηκε.

 

Το καλοκαίρι του 2010, σημειώθηκε η πρώτη "απόπειρα" έναρξης του κύκλου ιδιωτικοποιήσεων, όπως αυτός σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ, τονίζεται στην έρευνα του Ινστιτούτου.

 

Στο πρώτο "πακέτο" των εταιρειών προς ιδιωτικοποίηση, περιλαμβάνονταν 29 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους, όπως του τεχνολογικού εξοπλισμού και της βιομηχανίας.

 

Το 2011, σύμφωνα με την έρευνα, η βουλγαρική κυβέρνηση αναμένεται ότι θα καταφέρει, τελικά, να προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη πώληση της καπνοβιομηχανίας Bulgartabac Holding AD.


protoselida

World Business

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Πάνω από 10% ενισχύθηκε η μετοχή της Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.